Digital Repository
Dragomanov
Ukrainian State University

Browsing by Author "Жеплінська, Марія Михайлівна"

ISSN: 2310-8290

Browsing by Author "Жеплінська, Марія Михайлівна"

Sort by: Order: Results:

  • Лазарів, Ігор Романович,; Копиленко, Анатолій Васильович,; Жеплінська, Марія Михайлівна (НТУУ "КПІ", 2015-11-26)
    В тезах доповіді представлено результати наукової роботи з конвективного сушіння томатів дольками і кружельцями та отримано рівняння регресії для першого і другого періодів сушіння, що дає змогу прогнозувати вологовміст ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Юрій Григорович (Научный мир, 2016-10)
    В статті представлені відомі методи очищення соків консервного виробництва та розглянута можливість здійснення очищення за допомогою пароконденсаційної кавітації
  • Зубар, Надія Миколаївна; Жеплінська, Марія Михайлівна (Видавництво НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2016)
  • Лазарів, Ігор Романович; Жеплінська, Марія Михайлівна (НУБіП України, 2017-04)
    Робота присвячена отриманню нового виду пива з додаванням водно-спиртового настою з імбиру. Проведені лабораторні дослідження і отримані оптимальні кількості настою для гармонійних органолептичних показників та дотриманих ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Баль-Прилипко, Лариса Вацлавівна; Слободянюк, Наталія Михайлівна (Вид-во НУБіП України, 2017)
    Представлені результати досліджень по визначенню оптимальних параметрів процесу екстрагування біологічно активних речовин з такої лікарської сировини як звіробій, ромашка та шавлія. В отриманих екстрактах визначено вміст ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Сухенко, Юрій Григорович; Лазарів, Ігор Романович (Научный мир, 2016-10)
    Представлено два способи затирання зернопродуктів, показано їх переваги і недоліки та зроблено висновок щодо оптимального варіанту процесу затирання - настійного способу, який можна легко автоматизувати, зменшити тривалість ...
  • Лазарів, Ігор Романович; Копиленко, Анатолій Васильович; Жеплінська, Марія Михайлівна (НТУУ "КПІ", 2016-04)
    В тезах доповіді представлено результати досліджень по обробці яблучного соку парою в кавітаційному пристрої з метою його освітлення від завислих частинок
  • Лазарів, Ігор Романович; Копиленко, Анатолій Васильович; Жеплінська, Марія Михайлівна (НТУУ "КПІ", 2016-04)
    В тезах доповіді представлені результати обробки яблучного соку паровою і конденсаційною кавітацією з метою отримання прозорого соку з мінімальними затратами часу. Обороблення парою соку проводилось при різних потенціалах ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна (НПУ ім. М.П. Драгоманова, 2016-01)
    Програма нормативної навчальної дисципліни «Процеси та апарати харчових виробництв» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки фахівців освітнього рівня бакалавр, галузі знань 0101 Педагогічна освіта, ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Українець, Анатолій Іванович; Бендерська, Ольга В'ячеславівна (ВАК України, 2015-11-25)
    Отриманий патент на корисну модель стосується технології виробництва інулінвмісного розчину для харчової та фармацевтичної промисловостей, а саме до технологічних процесів, в яких передбачено очищення екстракту топінамбура ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    Розглянуто групи нецукрів дифузійного соку, які видаляються під час очищення та встановлено, що завдяки процесів осадження, коагуляції та розщеплення достатня десята частина загальних витрат основного реагента - гідроксиду ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В роботі представлено аналітичний огляд сортів топінамбуру та його хімічний склад. Цю культуру можна використовувати для промислової переробки як в Україні, так і в світі загалом.
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В роботі представлені теоретичні основи процесу сушіння для плодово-овочевої сировини та показано за рахунок яких факторів можна інтенсифікувати цей процес.
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В роботі наведено способи освітлення яблучного соку від каламуті та завислих частинок за допомогою відстоювання, центрифугування, фільтрування та ультрафільтрації. Зокрема, велика увага приділена двом останнім способам ...

Search DSpace

Browse

My Account