Цифровий репозитарій
Українського державного університету
імені Михайла Драгоманова

Педагогічні умови підготовки майбутніх техніків-технологів з технології харчування до професійної самореалізації

ISSN: 2310-8290

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Маятіна, Н. В.
dc.date.accessioned 2020-11-02T07:38:40Z
dc.date.available 2020-11-02T07:38:40Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Маятіна, Н. В. Педагогічні умови підготовки майбутніх техніків-технологів з технології харчування до професійної самореалізації / Н. В. Маятіна // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 17 : Теорія і практика навчання та виховання : зб. наук. праць. − Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2018. − Вип. 29. − С. 87-93. ua
dc.identifier.uri http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/31644
dc.description.abstract В статті описані структурні компоненти, критерії, показники та індикатори готовності до професійної самореалізації майбутніх техніків-технологів з технології харчування у коледжах. Визначаються та обгрунтовуються педагогічні умови підготовки до професійної самореалізації цих фахівців. Вцілому окреслені етапи формування даної готовності в коледжах. Сформульовані завдання | спецкурсу " Професійна самореалізація" Розглядається процес формування готовності до професійної самореалізації як різноаспектна діяльність, спрямована на зміну потреб, коригування мотиваційно-ціннісної системи, активізацію процесів самопізнання, самоусвідомлення засвоєних знань, самоуправління, саморозвитку та самовдосконалення, розвиток творчості та формування вмінь і навичок, необхідних для професійної самореалізації, шляхом впровадження визначальних педагогічних умов для створення відповідного освітнього середовища. При цьому підкреслюється важливість максимального включення особистості в майбутню професійну діяльність. ua
dc.description.abstract В статье описаны структурные компоненты, критерии показатели и индикаторы готовности К профессиональной самореализации будущих техников-технологов по технологии питания в колледжах. Определяются и обосновываются педагогические условия подготовки к профессиональной самореализации этих специалистов. В целом очерчены этапы формирования данной готовности в колледжах. Сформулированы задания спецкурса “ Профессиональная самореализация". Рассматривается процесс формирования готовности к профессиональной самореализации как разноаспектная деятельность, направленная на изменение потребностей, корректировку мотивационно-ценностной системы, активизацию процессов самопознания, самосознания усвоенных знаний, самоуправления саморазвития и самосовершенствования, развитие творчества и формирование умений и навыков, необходимых для профессиональной самореализации. путем внедрения определяющих педагогических условий для создания соответственной образовательной среды. При этом подчеркивается важность максимального включения личности в будущую профессиональную деятельность. ua
dc.description.abstract The article describes the structural components, criteria, attributes, and indicators of preparedness for professional self-realization of future technicians-technologists for food technology in colleges. The pedagogical conditions of preparedness for professional self-realization of such specialists are defined and substantiated. The stages of the formation of such preparedness in colleges are generally outlined. The objectives of the special course “Professional Self-Realization” are formulated. The process of the development of preparedness for professional self-realization is viewed as a multifaceted activity directed at a the change of the needs, adjustment of the motivational and value system, activation of self-knowledge processes, self-awareness of the acquired knowledge, self-management, self-development and self-improvement; development of creativity, skills, and abilities necessary for professional self-realization by the way of implementation of defining pedagogical conditions for the creation of the appropriate educational environment. The importance of the absolute inclusion of the personality in the future professional activity is highly emphasized. ua
dc.language.iso uk ua
dc.publisher НПУ імені М. П. Драгоманова ua
dc.subject педагогічні умови ua
dc.subject готовність до професійної самореалізації ua
dc.subject технік-технолог з технології харчування ua
dc.subject педагогические условия ua
dc.subject готовность к профессиональной самореализации ua
dc.subject техник-технолог по технологии питания ua
dc.subject pedagogical conditions ua
dc.subject preparedness for professional self-realization ua
dc.subject technician-technologist for food technology ua
dc.subject.classification 377.5:641 ua
dc.title Педагогічні умови підготовки майбутніх техніків-технологів з технології харчування до професійної самореалізації ua
dc.title.alternative Pedagogical conditions of preparedness of future technicians-technologists for food technology for professional self-realization ua
dc.type Article ua


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу