В статті описані структурні компоненти, критерії, показники та індикатори готовності до професійної самореалізації майбутніх техніків-технологів з технології харчування у коледжах. Визначаються та обгрунтовуються педагогічні умови підготовки до професійної самореалізації цих фахівців. Вцілому окреслені етапи формування даної готовності в коледжах.
Сформульовані завдання | спецкурсу " Професійна самореалізація" Розглядається процес формування готовності до професійної самореалізації як різноаспектна діяльність, спрямована на зміну потреб, коригування мотиваційно-ціннісної системи, активізацію процесів самопізнання,
самоусвідомлення засвоєних знань, самоуправління, саморозвитку та самовдосконалення, розвиток творчості та формування вмінь і навичок, необхідних для професійної самореалізації, шляхом впровадження визначальних педагогічних умов для створення відповідного освітнього
середовища. При цьому підкреслюється важливість максимального включення особистості в майбутню професійну діяльність.
В статье описаны структурные компоненты, критерии показатели и индикаторы готовности К профессиональной самореализации будущих техников-технологов по технологии
питания в колледжах. Определяются и обосновываются педагогические условия подготовки к профессиональной самореализации этих специалистов. В целом очерчены этапы формирования данной готовности в колледжах. Сформулированы задания спецкурса “ Профессиональная
самореализация". Рассматривается процесс формирования готовности к профессиональной самореализации как разноаспектная деятельность, направленная на изменение потребностей, корректировку мотивационно-ценностной системы, активизацию процессов самопознания,
самосознания усвоенных знаний, самоуправления саморазвития и самосовершенствования,
развитие творчества и формирование умений и навыков, необходимых для профессиональной самореализации. путем внедрения определяющих педагогических условий для создания соответственной образовательной среды. При этом подчеркивается важность максимального включения личности в будущую профессиональную деятельность.
The article describes the structural components, criteria, attributes, and indicators of preparedness for professional self-realization of future technicians-technologists for food technology in colleges. The pedagogical conditions of preparedness for professional self-realization of such specialists are defined
and substantiated. The stages of the formation of such preparedness in colleges are generally outlined.
The objectives of the special course “Professional Self-Realization” are formulated. The process of the development of preparedness for professional self-realization is viewed as a multifaceted activity directed at a the change of the needs, adjustment of the motivational and value system, activation of self-knowledge processes, self-awareness of the acquired knowledge, self-management, self-development and self-improvement; development of creativity, skills, and abilities necessary for professional self-realization by the way of implementation of defining pedagogical conditions for the creation of the
appropriate educational environment. The importance of the absolute inclusion of the personality in the future professional activity is highly emphasized.