В статті наведено результати з очищення екстракту з топінамбуру за допомогою вапняного молока, визначено оптимальну кількість цього реагенту та температурний діапазон, при якому найефективніше працювати з метою очищення екстракту від високомолекулярних сполук та органічних кислот задля отримання в ньому максимально можливої кількості інуліну. Використані методи і методики для визначення певних показників є загальноприйнятими, а отримані результати достовірними.
В статье приведены результаты по очистке экстракта топинамбура с помощью известкового молока, определены оптимальное количество этого реагента и температурный диапазон, при котором эффективно работать с целью очистка экстракта от высокомолекулярных соединений и органических кислот для получения в нем максимально возможного количества инулина. Использованные методы и методики для определения некоторых показателей являются общепринятыми, а полученные результаты достоверными.
The article presents the results of purification of the extract of artichoke using lime and optimal quantity of the reagent and the temperature range at which most effectively work to extract purification of high molecular compounds and organic acids to obtain it the maximum quantity of inulin. Methods and techniques for determining certain indicators are generally accepted and reliable results.