У статті розкриті актуальність дослідження проблем стратегічного управління інноваційною діяльністю закладами ресторанного господарства. Запропоновані шляхи їх вирішення на рівні підготовки магістрів у вищих навчальних закладах з використанням інноваційних технологій управління
процесами закладів ресторанного господарства. Доведено, що при оцінці ефективності загальної стратегії необхідно враховувати рівень інноваційності підприємства, виходячи з відповідності його перспективного розвитку наявному інноваційному потенціалу та беручи до уваги критерії
ефективності загальної стратегії підприємства.
In the articles exposed actuality of research of problems of strategisnogo management innovative activity by establishments of restaurant economy. Offered ways of their decision at the level of preparation of master’s degrees in higher educational establishments with the use of innovative technologies of management the processes of establishments of restaurant economy. It is well-proven that at the estimation of efficiency of general strategy it is necessary to take into account the level of інноваційності enterprise, coming from
accordance of him perspective development to present innovative potential and having regard to the criteria of efficiency of general strategy of enterprise.
В статье раскрывается актуальность исследования проблем стратегического управления инновационной деятельностью заведениями ресторанного хозяйства. Предложены пути их решения на уровне подготовки магистров в высших учебных заведениях с использованием инновационных технологий управления процессами заведений ресторанного хозяйства. Доказано, что при оценке
эффективности общей стратегии необходимо учитывать уровень инновационности предприятия,
исходя из соответствия его перспективного развития имеющемуся инновационному потенциалу и
принимая во внимание критерии эффективности общей стратегии предприятия.