Digital Repository
Dragomanov
Ukrainian State University

Організація корекційної роботи з дітьми з аутистичними проявами в світовій практиці

ISSN: 2310-8290

Show simple item record

dc.contributor.author Рибченко, Л. К. uk_UA
dc.date.accessioned 2015-07-03T12:13:34Z
dc.date.available 2015-07-03T12:13:34Z
dc.date.issued 2014 uk_UA
dc.identifier.citation Рибченко Л. К. Організація корекційної роботи з дітьми з аутистичними проявами в світовій практиці / Л. К. Рибченко // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 19: Корекційна педагогіка та спеціальна психологія / М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Нац. пед. ун-т ім. М.П. Драгоманова. - Київ : Вид-во НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2014. - Вип. 28. - C. 189-193. ru_RU
dc.identifier.uri http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/7641
dc.description.abstract Як не однакові країни в історико-культурному, політичному, економічному, географічному і т.п. контекстах, так і не однаково сприйняття проблем аутизму та підходів до його осмислення. Мета даної роботи описати становище людей розладами аутистичного спектра в розрізі географічних і соціальних тенденцій. На прикладах зарубіжного досвіду, досліджена і описана інтеграційна середа, яка є найбільш сприятливою для корекційної допомоги та абилитации людей з аутизмом згідно комплексного (медико-психолого-педагогічного) підходу. Якщо ми говоримо про рівні можливості та умови, необхідно усвідомлювати, що дітям з особливими потребами, все ж потрібні особлива увага і допомога професіоналів; потрібна адаптована до потреб дитини розвиваюча середа; нарешті, суспільство однолітків, яке не відмовляється від «особливої» дитини (а саме в цьому найбільша складність організації навчально-виховного процесу). Якщо в дошкільному і молодшому шкільному віці діти толерантно ставляться до «особливих» однолітків, то в середній школі, ситуація кардинально змінюється і може загострюватися.
dc.description.abstract Как не одинаковы страны в историко-культурном, политическом, экономическом, географическом и т.п. контекстах, так и не одинаково восприятие проблем аутизма и подходов к его осмыслению. Цель данной работы описать положение людей расстройствами аутистического спектра в разрезе географических и социальных тенденций. На примерах зарубежного опыта, исследована и описана интеграционная среда, которая является наиболее благоприятной для коррекционной помощи и абилитации людей с аутизмом согласно комплексного (медико-психолого-педагогического) подхода.
dc.description.abstract Not the same as the country's historical, cultural, political, economic, geographical, etc. contexts, and not the same perception of the problems of autism and approaches to its understanding. The purpose of this paper to describe the situation of people ASD by geographic and social trends. The examples of foreign experience, investigated and described integration environment that is most conducive to the correctional care and habilitation of people with autism according to a comprehensive (medical, psychological and pedagogical) approach.
dc.language.iso uk ru_RU
dc.publisher Вид-во НПУ ім. М. П. Драгоманова ru_RU
dc.subject аутизм
dc.subject розлади аутичного спектру
dc.subject Денверська модель
dc.subject комунікативні порушення
dc.subject аутизм
dc.subject расстройства аутического спектра
dc.subject Денверская модель
dc.subject коммуникативные нарушения
dc.subject autism
dc.subject autism spectrum disorders
dc.subject the Denver model
dc.subject communication disorders
dc.subject.classification 376-0532/5
dc.title Організація корекційної роботи з дітьми з аутистичними проявами в світовій практиці ru_RU
dc.type Article ru_RU


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account

Statistics