Цифровий репозитарій
Українського державного університету
імені Михайла Драгоманова

Підготовка фахівців спеціальності “Професійна освіта (Cфера обслуговування (готельно-ресторанна справа,туризм)” у закладах вищої освіти

ISSN: 2310-8290

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Поліщук, Н. В.
dc.date.accessioned 2022-04-05T16:06:43Z
dc.date.available 2022-04-05T16:06:43Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Поліщук Н. В. Підготовка фахівців спеціальності “Професійна освіта (Cфера обслуговування (готельно-ресторанна справа,туризм)” у закладах вищої освіти / Н. В. Поліщук // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 5 : Педагогічні науки : реалії та перспективи : зб. наук. праць / Міністерство освіти і науки України, Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова. – Київ : Видавничий дім «Гельветика», 2021. – Вип. 83. – С. 143-147. - DOI https://doi.org/10.31392/NPU-nc.series5.2021.83.29 uk
dc.identifier.uri http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/36667
dc.description.abstract Проаналізовано сучасний стан підготовки фахівців сфери обслуговування в умовах перебудови вищої школи у напрямку переорієнтації в підготовці фахівців до здатності усвідомлювати та навчатися протягом життя, змінювати професію відповідно до зміни соціальних і політичних умов, жити і працювати в умовах демократії та ринкових відносин. На основі аналізу наукових досліджень вчених визначено, що у підготовці майбутніх фахівців сфери обслуговування (готельно-ресторанна справа та туризм) у закладах вищої освіти потрібно орієнтуватися на компетентності, які вимагають власники підприємств індустрії гостинності, крім того, така підготовка має передбачати ще і здатність до педагогічної, інноваційної та наукової діяльності та неперервний саморозвиток і самоосвіту впродовж життя. Встановлено, що освітній процес за цією спеціальністю має базуватися на гуманістичній складовій частині, сприяти розкриттю творчого потенціалу суб’єктів педагогічного процесу, налаштовувати на постійний професійний розвиток особистості в умовах неперервної освіти, готувати соціально мобільних, конкурентоспроможних, висококваліфікованих фахівців, спрямовувати здобувача освіти до успішної соціалізації у швидкозмінних ринкових умовах і формувати власну кар’єру та концепцію життєвого успіху. З’ясовано мету та принципи професійної підготовки фахівців сфери обслуговування у закладах вищої освіти, які мають формуватися в умовах англомовного освітньо-цифрового мережевого середовища та сприяти формуванню загальних і фахових компетентностей для успішного здійснення професійної (економічної, сервісно-виробничої, виробничо-технологічної, організаційно-управлінської, проєктної) діяльності у сфері обслуговування. Проведене дослідження зовнішнього та внутрішнього середовища для реалізації програми “Професійна освіта (Сфера обслуговування (готельно-ресторанна справа, туризм)” дозволило виявити сильні та слабкі сторони її реалізації, можливості й загрози та з’ясувати перспективи її розвитку. uk
dc.description.abstract The article analyzes the current state of training in the field of service in the restructuring of higher education in the direction of reorientation in training professionals to the ability to realize and learn throughout life, change professions in accordance with changing social and political conditions, live and work in a democracy and market relations. Based on the analysis of scientific research, scientists have determined that the training of future professionals in the field of service (hotel and restaurant business and tourism) in higher education should focus on the competencies required by owners of hospitality industry, in addition, such training should also include the ability to pedagogical, innovative and scientific activities and continuous self-development and self-education throughout life. It is established that the educational process in this specialty should be based on the humanistic component, promote the creative potential of the pedagogical process, tune in to the continuous professional development of the individual in continuing education, train socially mobile, competitive, highly qualified professionals, direct the applicant to rapidly changing market conditions and form your own career and concept of life success. The purpose and principles of professional training of service specialists in higher education institutions, which should be formed in the English-language educational and digital network environment and promote the formation of general and professional competencies for the successful implementation of professional (economic, service-production, production-technological, organizational-management, project) activities in the field of service. The study of the external and internal environment for the implementation of the program “Professional education (Services hotel and restaurant business, tourism)” allowed to identify the strengths and weaknesses of its implementation, opportunities and threats and to clarify the prospects for its development. uk
dc.language.iso uk_UA uk
dc.publisher Видавничий дім «Гельветика» uk
dc.subject професійна освіта uk
dc.subject підготовка uk
dc.subject фахівець uk
dc.subject сфера обслуговування uk
dc.subject готельно-ресторанна справа uk
dc.subject туризм uk
dc.subject компетентності uk
dc.subject professional education uk
dc.subject training uk
dc.subject specialist uk
dc.subject service sphere uk
dc.subject hotel and restaurant business uk
dc.subject tourism uk
dc.subject competencies uk
dc.title Підготовка фахівців спеціальності “Професійна освіта (Cфера обслуговування (готельно-ресторанна справа,туризм)” у закладах вищої освіти uk
dc.title.alternative Training of specialists in the specialty “Professional education (Sphere of service (hotel and restaurant business, tourism)” in higher education institutions: tasks, problems, prospects uk
dc.type Article uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу