Короткий опис(реферат):
Програма вибіркової навчальної дисципліни «Етнічні кухні» складена
відповідно до освітньо-професійної (освітньо-наукової) програми підготовки
фахівців освітнього рівня (бакалавр), галузі знань 01 Освіта/ Педагогіка,
спеціальності 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями «Готельно-ресторанна
справа», «Харчові технології») згідно навчальних планів 2017 року
затвердження.
Дисципліна «Етнічні кухні» входить до циклу професійної та практичної
підготовки як вибіркова і забезпечує цілісну фахову підготовку майбутніх
педагогів професійного навчання з харчових технологій та готельноресторанної справи. Розглядаються питання впливу національних традицій,
режимів харчування, способи подачі страв і напоїв з використанням предметів
народного побуту національних кухонь різних країн світу. Результатом
вивчення дисципліни повинні стати знання етнічних особливостей
національних кухонь народів світу, уміння давати системну характеристику
кухням країн світу, працювати з літературою по темі, уміння студентів
виготовляти різноманітні страви, управляти технологічними процесами,
розробляти технологічну документацію на продукцію, науково-етнографічно
обгрунтовану, впроваджувати її в практику підприємств ресторанного
господарства