Digital Repository
Dragomanov
Ukrainian State University

Browsing Наукові праці Факультету технологій та дизайну by Author "Жеплінська, Марія Михайлівна"

ISSN: 2310-8290

Browsing Наукові праці Факультету технологій та дизайну by Author "Жеплінська, Марія Михайлівна"

Sort by: Order: Results:

  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В статті представлено аналіз ринку харчових порошків з рослинної сировини та необхідність їх використання для покращення здоров’я людини. Вони можуть бути сировиною для кондитерських, хлібобулочних, молочних виробів, ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна (Научный мир, 2017-04)
    Вивчено мікроструктуру порошку з екстракту топінамбуру при вмісті сухих речовин від 10 до 40 % та запропоновано для виготовлення розчинного порошку в оздоровчо-профілактичних цілях використовувати екстракт з вмістом 30 % ...
  • Баляс, Віталій Петрович; Жеплінська, Марія Михайлівна (НУБіП України, 2017-04)
    В тезах конференції представлено вплив фізичних, структурно-механічних, оптичних, теплофізичних і сорбційних властивостей на структуру харчових продуктів. Знання і аналіз цих характеристик дозволяє вибрати оптимальні ...
  • Буткова, Ірина Віталіївна; Жеплінська, Марія Михайлівна (НУБіП України, 2017-04)
    В тезах представлено перелік харчових барвників, які можна використовувати в продуктах харчування, зокрема в кондитерській промисловості. серед штучних барвників особливе місце займають тартразин та індігокармін, про які ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна (Научный мир, 2017-04)
    В роботі представлено дослідження електроповерхневих властивостей осаду соку 1 сатурації, використовуючи різні схеми очищення дифузійного соку. Встановлено, що в схемі з одночасним обробленням дифузійного соку парою і ...
  • Дусенко, Євгенія Олександрівна; Жеплінська, Марія Михайлівна (2016-04)
    В тезах доповіді представлено результати досліджень по визначенню оптимальних параметрів процесу екстрагуання для лікарської рослинної сировини та зроблені відповідні рекомендації
  • Жеплінська, Марія Михайлівна (Научный мир, 2017-04)
    В статті представлені результати досліджень процесу екстрагування цінних компонентів з топінамбуру та встановлено оптимальні параметри цього процесу.
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Немирович, Петро Михайлович; Зоткіна, Лариса Василівна (НУХТ, 2012-10)
    В роботі представлено дослідження процесу екстрагування біологічно активних речовин з такої лікарської сировини як календула та звіробій, які є поширеними на території України. Проведені дослідження для екстрактів і настоїв ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна (Научный мир, 2017-04)
    Проведені дослідження з попередньої обробки стружки топінамбуру бланшуванням водою і парою дозволили встановити оптимальний режим такої обробки парою. Очищення екстракту топінамбуру здійснено етиловим спиртом, в результаті ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Юрій Григорович (Научный мир, 2016-10)
    В статті представлені відомі методи очищення соків консервного виробництва та розглянута можливість здійснення очищення за допомогою пароконденсаційної кавітації
  • Лазарів, Ігор Романович; Жеплінська, Марія Михайлівна (НУБіП України, 2017-04)
    Робота присвячена отриманню нового виду пива з додаванням водно-спиртового настою з імбиру. Проведені лабораторні дослідження і отримані оптимальні кількості настою для гармонійних органолептичних показників та дотриманих ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Баль-Прилипко, Лариса Вацлавівна; Слободянюк, Наталія Михайлівна (Вид-во НУБіП України, 2017)
    Представлені результати досліджень по визначенню оптимальних параметрів процесу екстрагування біологічно активних речовин з такої лікарської сировини як звіробій, ромашка та шавлія. В отриманих екстрактах визначено вміст ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Сухенко, Юрій Григорович; Лазарів, Ігор Романович (Научный мир, 2016-10)
    Представлено два способи затирання зернопродуктів, показано їх переваги і недоліки та зроблено висновок щодо оптимального варіанту процесу затирання - настійного способу, який можна легко автоматизувати, зменшити тривалість ...
  • Лазарів, Ігор Романович; Копиленко, Анатолій Васильович; Жеплінська, Марія Михайлівна (НТУУ "КПІ", 2016-04)
    В тезах доповіді представлено результати досліджень по обробці яблучного соку парою в кавітаційному пристрої з метою його освітлення від завислих частинок
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Українець, Анатолій Іванович; Бендерська, Ольга В'ячеславівна (ВАК України, 2015-11-25)
    Отриманий патент на корисну модель стосується технології виробництва інулінвмісного розчину для харчової та фармацевтичної промисловостей, а саме до технологічних процесів, в яких передбачено очищення екстракту топінамбура ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    Розглянуто групи нецукрів дифузійного соку, які видаляються під час очищення та встановлено, що завдяки процесів осадження, коагуляції та розщеплення достатня десята частина загальних витрат основного реагента - гідроксиду ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В роботі представлено аналітичний огляд сортів топінамбуру та його хімічний склад. Цю культуру можна використовувати для промислової переробки як в Україні, так і в світі загалом.
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В роботі представлені теоретичні основи процесу сушіння для плодово-овочевої сировини та показано за рахунок яких факторів можна інтенсифікувати цей процес.
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В роботі наведено способи освітлення яблучного соку від каламуті та завислих частинок за допомогою відстоювання, центрифугування, фільтрування та ультрафільтрації. Зокрема, велика увага приділена двом останнім способам ...

Search DSpace


Browse

My Account