Цифровий репозитарій
Українського державного університету
імені Михайла Драгоманова

Перегляд Наукові праці Факультету технологій та дизайну по Автору "Жеплінська, Марія Михайлівна"

ISSN: 2310-8290

Перегляд Наукові праці Факультету технологій та дизайну по Автору "Жеплінська, Марія Михайлівна"

Сортувати по: Порядок: Результати:

  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В статті представлено аналіз ринку харчових порошків з рослинної сировини та необхідність їх використання для покращення здоров’я людини. Вони можуть бути сировиною для кондитерських, хлібобулочних, молочних виробів, ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна (Научный мир, 2017-04)
    Вивчено мікроструктуру порошку з екстракту топінамбуру при вмісті сухих речовин від 10 до 40 % та запропоновано для виготовлення розчинного порошку в оздоровчо-профілактичних цілях використовувати екстракт з вмістом 30 % ...
  • Баляс, Віталій Петрович; Жеплінська, Марія Михайлівна (НУБіП України, 2017-04)
    В тезах конференції представлено вплив фізичних, структурно-механічних, оптичних, теплофізичних і сорбційних властивостей на структуру харчових продуктів. Знання і аналіз цих характеристик дозволяє вибрати оптимальні ...
  • Буткова, Ірина Віталіївна; Жеплінська, Марія Михайлівна (НУБіП України, 2017-04)
    В тезах представлено перелік харчових барвників, які можна використовувати в продуктах харчування, зокрема в кондитерській промисловості. серед штучних барвників особливе місце займають тартразин та індігокармін, про які ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна (Научный мир, 2017-04)
    В роботі представлено дослідження електроповерхневих властивостей осаду соку 1 сатурації, використовуючи різні схеми очищення дифузійного соку. Встановлено, що в схемі з одночасним обробленням дифузійного соку парою і ...
  • Дусенко, Євгенія Олександрівна; Жеплінська, Марія Михайлівна (2016-04)
    В тезах доповіді представлено результати досліджень по визначенню оптимальних параметрів процесу екстрагуання для лікарської рослинної сировини та зроблені відповідні рекомендації
  • Жеплінська, Марія Михайлівна (Научный мир, 2017-04)
    В статті представлені результати досліджень процесу екстрагування цінних компонентів з топінамбуру та встановлено оптимальні параметри цього процесу.
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Немирович, Петро Михайлович; Зоткіна, Лариса Василівна (НУХТ, 2012-10)
    В роботі представлено дослідження процесу екстрагування біологічно активних речовин з такої лікарської сировини як календула та звіробій, які є поширеними на території України. Проведені дослідження для екстрактів і настоїв ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна (Научный мир, 2017-04)
    Проведені дослідження з попередньої обробки стружки топінамбуру бланшуванням водою і парою дозволили встановити оптимальний режим такої обробки парою. Очищення екстракту топінамбуру здійснено етиловим спиртом, в результаті ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Юрій Григорович (Научный мир, 2016-10)
    В статті представлені відомі методи очищення соків консервного виробництва та розглянута можливість здійснення очищення за допомогою пароконденсаційної кавітації
  • Лазарів, Ігор Романович; Жеплінська, Марія Михайлівна (НУБіП України, 2017-04)
    Робота присвячена отриманню нового виду пива з додаванням водно-спиртового настою з імбиру. Проведені лабораторні дослідження і отримані оптимальні кількості настою для гармонійних органолептичних показників та дотриманих ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Баль-Прилипко, Лариса Вацлавівна; Слободянюк, Наталія Михайлівна (Вид-во НУБіП України, 2017)
    Представлені результати досліджень по визначенню оптимальних параметрів процесу екстрагування біологічно активних речовин з такої лікарської сировини як звіробій, ромашка та шавлія. В отриманих екстрактах визначено вміст ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Сухенко, Юрій Григорович; Лазарів, Ігор Романович (Научный мир, 2016-10)
    Представлено два способи затирання зернопродуктів, показано їх переваги і недоліки та зроблено висновок щодо оптимального варіанту процесу затирання - настійного способу, який можна легко автоматизувати, зменшити тривалість ...
  • Лазарів, Ігор Романович; Копиленко, Анатолій Васильович; Жеплінська, Марія Михайлівна (НТУУ "КПІ", 2016-04)
    В тезах доповіді представлено результати досліджень по обробці яблучного соку парою в кавітаційному пристрої з метою його освітлення від завислих частинок
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Українець, Анатолій Іванович; Бендерська, Ольга В'ячеславівна (ВАК України, 2015-11-25)
    Отриманий патент на корисну модель стосується технології виробництва інулінвмісного розчину для харчової та фармацевтичної промисловостей, а саме до технологічних процесів, в яких передбачено очищення екстракту топінамбура ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    Розглянуто групи нецукрів дифузійного соку, які видаляються під час очищення та встановлено, що завдяки процесів осадження, коагуляції та розщеплення достатня десята частина загальних витрат основного реагента - гідроксиду ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В роботі представлено аналітичний огляд сортів топінамбуру та його хімічний склад. Цю культуру можна використовувати для промислової переробки як в Україні, так і в світі загалом.
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В роботі представлені теоретичні основи процесу сушіння для плодово-овочевої сировини та показано за рахунок яких факторів можна інтенсифікувати цей процес.
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В роботі наведено способи освітлення яблучного соку від каламуті та завислих частинок за допомогою відстоювання, центрифугування, фільтрування та ультрафільтрації. Зокрема, велика увага приділена двом останнім способам ...