DSpace at library NPU Dragomanova » Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова » Інженерно-педагогічний факультет » Наукові праці Інженерно-педагогічного факультету »

Please use this identifier to cite or link to this item: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/14080
Title: Концентрування екстракту топінамбура
Authors: Жеплінська, Марія Михайлівна
Keywords: екстракт
топінамбур
концентрування
інулін
бланшування
extract
artichoke
concentration
inulin
scalding
экстракт
топинамбур
концентрирование
инулин
бланшировка
Issue Date: Apr-2017
Publisher: Научный мир
Citation: Жеплінська М. М. Концентрування екстракту топінамбура / М. М. Жеплінська // Научные труды sWorld. - Иваново: Научный мир. - Випуск 46. - Том 2. - С. 4-7
Series/Report no.: Технические науки;
Abstract: Проведені дослідження з попередньої обробки стружки топінамбуру бланшуванням водою і парою дозволили встановити оптимальний режим такої обробки парою. Очищення екстракту топінамбуру здійснено етиловим спиртом, в результаті чого отримано більший вміст інуліну. Встановлені оптимальні параметри для концентрування екстракту до 30 % сухих речовин: тиск 0,030 МПа та температура 70 °C. Концентрований екстракт можна використовувати в харчовій промисловості з метою заміни цукру на фруктозу та для виробництва біологічно активних харчових добавок.
Past studies of pretreatment artichoke chips scalding water and steam allowed to establish the optimal mode of this steam. Cleaning artichoke extract made with ethyl alcohol, resulting in more content received inulin. The optimal parameters for the concentration of the extract to 30% solids, pressure 0,030 MPa and temperature of 70 ° C. The concentrated extract can be used in the food industry to replace the sugars fructose and manufacturing of dietary supplements.
роведенные исследования по предварительной обработки стружки топинамбура бланшированием водой и паром позволили установить оптимальный режим такой обработки паром. Очистка экстракта топинамбура осуществлено этиловым спиртом, в результате чего получено большее содержание инулина. Установлены оптимальные параметры для концентрирования экстракта до 30% сухих веществ: давление 0,030 МПа и температура 70 ° C. Концентрированный экстракт можно использовать в пищевой промышленности с целью замены сахара на фруктозу и для производства биологически активных пищевых добавок.
URI: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/14080
Appears in Collections:Наукові праці Інженерно-педагогічного факультету

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
otrymannia koncentratu.pdfОсновна стаття473.41 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.