У статті проводиться аналіз логіко-дидактичної структури змісту навчальних дисциплін “Фізіологія харчування, санітарія та гігієна” і “Технологія виробництва продуктів харчування”, які вивчаються майбутніми вчителями технологій. Пропонуються підходи до конструювання та оновлення змісту цих дисциплін відповідно до сучасних досягнень наукової галузі “Гігієна харчування” та вимог кредитно-модульної системи навчання.
Статья посвящена анализу логико-дидактической структуры содержания учебных дисциплин “Физиология питания, санитария и гигиена” и “Технология производства продуктов питания”, которые изучаются будущими учителями технологий. Предлагаются подходы к конструированию и обновлению содержания этих дисциплин в соответствии к современным достижениям научной отрасли “Гигиена питания” и требованиям кредитно-модульной системи обучения.
This article analyses the logical structure of the didactic content of subjects’ “Feeding physiology, sanitation and hygiene” and “Food technology production”, studied by future teachers of technology. Suggests to designing and updating the content of these subjects according to modern scientific achievements of the industry “Food hygiene” and claims credit-modules system.