Цифровий репозитарій
Українського державного університету
імені Михайла Драгоманова

Формування спеціальних фізичних якостей майбутніх фахівців харчових технологій у процесі фізичного виховання

ISSN: 2310-8290

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Семенів, Богдан Степанович
dc.date.accessioned 2024-03-13T09:14:27Z
dc.date.available 2024-03-13T09:14:27Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Семенів, Богдан Степанович. Формування спеціальних фізичних якостей майбутніх фахівців харчових технологій у процесі фізичного виховання : дис. ... канд. пед. наук : 13.00.02 – теорія та методика навчання (фізична культура, основи здоров’я) / Семенів Богдан Степанович ; наук. керівник Арзютов Геннадій Миколайович ; М-во освіти і науки України, Нац пед. ун-т ім. М. П. Драгоманова. – Київ, 2014. – 236 с. uk
dc.identifier.uri http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/44394
dc.description.abstract Виявлено відсутність науково обгрунтованого методичного забезпечення діяльності кафедри фізичного виховання з формування профільної фізичної підготовки студентів. Визначено, що продуктивність професійної праці майбутніх спеціалістів харчової промисловості, незважаючи на зменшення частки грубих м’язових зусиль у сучасному' матеріальному виробництві, продовжує бути зумовленою фізичною дієздатністю виконавців трудових операцій змішаного (інтелектуально — рухового) характеру. Встановлено, що розроблена і експериментально обгрунтована схема підготовки студентів до використання засобів фізичної культури і спорту в своїй майбутній професійній діяльності, що передбачає освіту студентів в області профільної фізичної підготовки студентів (ПФП). як приоритетами напрямок, спроможна забезпечити необхідну теоретичну підготовку студентів, надати їм необхідні знання та вміння для самостійного використання фізкультурно-спортивних засобів з метою вдосконалення своєї професійної працездатності. Розроблена методика формування спеціальних фізичних якостей майбутніх фахівців харчових технологій у процесі фізичного виховання має два блоки теоретичний і практичний. Визначено розподіл навчальних годин на профільну фізичну підготовку в курсі фізичного виховання. uk
dc.description.abstract Training students in higher schools is becoming o f great importance in the current socio-economic conditions. The principle of organic connection with the practice of physical education work most concretely embodied in professional-applied physical training. The object o f the study included a special performance of students, graduated from the faculty of Food Technology and identifying key components o f content-oriented professional fitness. Received quantitative and qualitative indicators specific to performance o f professional work that most students are low and demand action from their development and correction. The content of professionally-oriented physical training of students of the Faculty of Food Technology was developed, which consisted of two parts: physical education and vocational and applied physical training. uk
dc.language.iso uk_UA uk
dc.subject фізичне виховання uk
dc.subject профільна фізична підготовка uk
dc.subject студенти uk
dc.subject факультет харчових технологій uk
dc.subject спеціальна працездатність uk
dc.subject physical education uk
dc.subject profiling physical preparation uk
dc.subject students uk
dc.subject faculty of food technology uk
dc.subject a special performance uk
dc.title Формування спеціальних фізичних якостей майбутніх фахівців харчових технологій у процесі фізичного виховання uk
dc.title.alternative Forming of the special physical qualities of future specialists of food technologies in the process of P.E. uk
dc.type Dissertation uk
dc.identifier.udc 796.011:37.011.31


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу