ISSN: 2310-8290
Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Семенів, Богдан Степанович | |
dc.date.accessioned | 2024-03-13T09:14:27Z | |
dc.date.available | 2024-03-13T09:14:27Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.citation | Семенів, Богдан Степанович. Формування спеціальних фізичних якостей майбутніх фахівців харчових технологій у процесі фізичного виховання : дис. ... канд. пед. наук : 13.00.02 – теорія та методика навчання (фізична культура, основи здоров’я) / Семенів Богдан Степанович ; наук. керівник Арзютов Геннадій Миколайович ; М-во освіти і науки України, Нац пед. ун-т ім. М. П. Драгоманова. – Київ, 2014. – 236 с. | uk |
dc.identifier.uri | http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/44394 | |
dc.description.abstract | Виявлено відсутність науково обгрунтованого методичного забезпечення діяльності кафедри фізичного виховання з формування профільної фізичної підготовки студентів. Визначено, що продуктивність професійної праці майбутніх спеціалістів харчової промисловості, незважаючи на зменшення частки грубих м’язових зусиль у сучасному' матеріальному виробництві, продовжує бути зумовленою фізичною дієздатністю виконавців трудових операцій змішаного (інтелектуально — рухового) характеру. Встановлено, що розроблена і експериментально обгрунтована схема підготовки студентів до використання засобів фізичної культури і спорту в своїй майбутній професійній діяльності, що передбачає освіту студентів в області профільної фізичної підготовки студентів (ПФП). як приоритетами напрямок, спроможна забезпечити необхідну теоретичну підготовку студентів, надати їм необхідні знання та вміння для самостійного використання фізкультурно-спортивних засобів з метою вдосконалення своєї професійної працездатності. Розроблена методика формування спеціальних фізичних якостей майбутніх фахівців харчових технологій у процесі фізичного виховання має два блоки теоретичний і практичний. Визначено розподіл навчальних годин на профільну фізичну підготовку в курсі фізичного виховання. | uk |
dc.description.abstract | Training students in higher schools is becoming o f great importance in the current socio-economic conditions. The principle of organic connection with the practice of physical education work most concretely embodied in professional-applied physical training. The object o f the study included a special performance of students, graduated from the faculty of Food Technology and identifying key components o f content-oriented professional fitness. Received quantitative and qualitative indicators specific to performance o f professional work that most students are low and demand action from their development and correction. The content of professionally-oriented physical training of students of the Faculty of Food Technology was developed, which consisted of two parts: physical education and vocational and applied physical training. | uk |
dc.language.iso | uk_UA | uk |
dc.subject | фізичне виховання | uk |
dc.subject | профільна фізична підготовка | uk |
dc.subject | студенти | uk |
dc.subject | факультет харчових технологій | uk |
dc.subject | спеціальна працездатність | uk |
dc.subject | physical education | uk |
dc.subject | profiling physical preparation | uk |
dc.subject | students | uk |
dc.subject | faculty of food technology | uk |
dc.subject | a special performance | uk |
dc.title | Формування спеціальних фізичних якостей майбутніх фахівців харчових технологій у процесі фізичного виховання | uk |
dc.title.alternative | Forming of the special physical qualities of future specialists of food technologies in the process of P.E. | uk |
dc.type | Dissertation | uk |
dc.identifier.udc | 796.011:37.011.31 |