Цифровий репозитарій
Українського державного університету
імені Михайла Драгоманова

Наукове обгрунтування змісту і методики викладання основ технології обробки харчових продуктів у 5 - 7 класах

ISSN: 2310-8290

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Кудря, Оксана Володимирівна
dc.date.accessioned 2023-11-01T09:03:39Z
dc.date.available 2023-11-01T09:03:39Z
dc.date.issued 2003
dc.identifier.citation Кудря, Оксана Володимирівна. Наукове обгрунтування змісту і методики викладання основ технології обробки харчових продуктів у 5 - 7 класах : дис. ... канд. пед. наук : 13.00.02 – теорія і методика трудового навчання / Кудря Оксана Володимирівна ; наук. керівник Тхоржевський Дмитро Олександрович ; Нац пед. ун-т ім. М. П. Драгоманова. - Київ, 2003. – 238 с. uk
dc.identifier.uri http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/42724
dc.description.abstract У дисертації висвітлено проблеми вдосконалення змісту навчання учнів з основ технології обробки харчових продуктів у відповідності з вимогами національної школи. Досліджена змістова сторона підготовки учнів на заняттях з трудового навчання кулінарним роботам, обґрунтовано доцільність спрямованості змісту навчання учнів технології обробки харчових продуктів на національні особливості української кухні. Здійснено наукове обґрунтування й експериментальну перевірку змісту навчальної програми “Українська народна кухня” (5-7 класи). Розроблено методику та експериментально досліджено її ефективність за такими напрямками: розвиток самостійності учнів; формування у школярів засад правильного харчування як компоненту здорового способу життя; виховання в учнів національної самосвідомості. uk
dc.description.abstract В диссертации освещены проблемы усовершенствования содержания обучения учащихся основам технологии обработки пищевых продуктов в соответствии с требованиями национальной школы. Автором анализируется содержание подготовки учащихся на занятиях по трудовому обучению основам технологии обработки пищевых продуктов. Доказывается целесообразность подготовки учащихся по данному виду практической деятельности с учетом традиций украинской системы питания. Осуществлено теоретическое обоснование содержания и методики преподавания основ технологии обработки пищевых продуктов в 5-7 классах. В диссертации проведен теоретический анализ широкого спектра работ относительно характеристики составной национальной культуры - украинской кухни, сделаны выводы о необходимочсти приобщения подрастающего поколения к традициям в данной сфере деятельности. uk
dc.description.abstract This thesis deals with questions devoted to improving the student educational content of foundations of food processing technology according to national school demands. Thesis discovers the content of student training for the lessons of cookery. Positive aspects of technology that is based on national pacularities of Ukrainian cuisine had been singled out. The content of program “Ukrainian national cuisine” (5-7 cl.) is theoretically substantiated and has an experimental approbation. Different aspects had been worked out: the development of students’ activity without assistance; laying down the foundations of using wholesome food as an indispensable condition of healthy mode of life; upbringing the national self-consciousness. uk
dc.language.iso uk_UA uk
dc.subject технологія обробки харчових продуктів uk
dc.subject українська кухня uk
dc.subject самостійність uk
dc.subject здоровий спосіб життя uk
dc.subject національна самосвідомість uk
dc.subject технология обработки пищевых продуктов uk
dc.subject украинская кухня uk
dc.subject самостоятельность uk
dc.subject здоровый образ жизни uk
dc.subject национальное самосознание uk
dc.subject food processing technology uk
dc.subject Ukrainian cuisine uk
dc.subject independence uk
dc.subject healthy way of life uk
dc.subject national self-consciousness uk
dc.title Наукове обгрунтування змісту і методики викладання основ технології обробки харчових продуктів у 5 - 7 класах uk
dc.title.alternative Научное обоснование содержания и методики преподавания основ технологии обработки пищевых продуктов в 5-7 классах uk
dc.title.alternative Scientific argumentation of the content and methods of teaching the foundations of food processing technology in 5-7 cl. uk
dc.type Dissertation uk
dc.identifier.udc 371.38:641


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу