Цифровий репозитарій
Українського державного університету
імені Михайла Драгоманова

Роль харчування пацієнтів із хронічним панкреатитом на етапі реабілітації

ISSN: 2310-8290

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Жигульова, Е. О.
dc.contributor.author Христич, Т. М.
dc.contributor.author Герасименко, С. Ю.
dc.date.accessioned 2023-09-07T07:26:52Z
dc.date.available 2023-09-07T07:26:52Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Жигульова, Е. О. Роль харчування пацієнтів із хронічним панкреатитом на етапі реабілітації / Е. О. Жигульова, Т. М. Христич, С. Ю. Герасименко // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 15 : науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт) : зб. наук. праць / За ред. О. В. Тимошенка. - Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2021. - Вип. 6К (135). - С. 89-92. uk
dc.identifier.uri http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/41598
dc.description.abstract В оглядовій статті розглядаються питання щодо причин розвитку та прогресування хронічного панкреатиту, значення порушення режиму харчування, вживання алкоголю та різних напоїв у розвитку захворювання та ускладнення його перебігу цукровим діабетом. Представлено загальне уявлення про недоцільність споживання деяких продуктів харчування задля профілактики формування хронічного панкреатиту. Наведено рекомендації щодо доцільності використання харчових продуктів з метою корекції та запобігання загострень хронічного панкреатиту, попередження подальшого розвитку ферментативної та ендокринної недостатності, обґрунтовано значення дієтичного харчування для реабілітації таких хворих. uk
dc.description.abstract The article regards the issues concerning the reasons for chronic pancreatitis developing and progressing, the influence of nutrition regime violation, consumption of alcohol and other drinks on the disease development and its complications by diabetes. The general assumption about inexpediency of consuming some food for chronic pancreatitis prevention is presented. The recommendations are given about the appropriateness of using food products for the correction and prevention from acute condition of chronic pancreatitis, precautions against the further development of enzyme and endocrine deficiency, the significance of diet for the rehabilitation of such patients is grounded. uk
dc.language.iso uk_UA uk
dc.publisher Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова uk
dc.subject реабілітація uk
dc.subject хронічний панкреатит uk
dc.subject дієта uk
dc.subject rehabilitation uk
dc.subject chronic pancreatitis uk
dc.subject diet uk
dc.title Роль харчування пацієнтів із хронічним панкреатитом на етапі реабілітації uk
dc.title.alternative The role of nutrition for patients with chronic pancreatitis at the rehabilitation stage uk
dc.type Article uk
dc.identifier.udc 615.8:616.37
dc.identifier.doi 10.31392/NPU-nc.series15.2020.6К(135).18


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу