ISSN: 2310-8290
Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Корець, Микола Савич | |
dc.contributor.author | Іщенко, Світлана Михайлівна | |
dc.date.accessioned | 2021-12-23T09:22:04Z | |
dc.date.available | 2021-12-23T09:22:04Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | Корець М. С. Формування технологічних компетентностей у майбутніх педагогів професійного навчання при вивченні обладнання харчової галузі / М. С. Корець, С. М. Іщенко // Наукові записки : [збірник наукових статей] (Серія педагогічні науки) / М-во освіти і науки України, Нац. пед. ун-т імені М. П. Драгоманова ; упор. Л. Л. Макаренко. – Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2020. – Випуск СXХХХVІІІ (148). – С. 87-91. | ua |
dc.identifier.uri | http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/36099 | |
dc.description.abstract | У статті охарактеризовано основні знання і практичні вміння, які складають структуру технологічних компетентностей майбутніх педагогів професійного навчання, спрямованих на ефективне виконання професійно-педагогічної діяльності. Розкрито мету, зміст, форми та методи навчання у системі підготовки педагогів професійного навчання з харчових технологій.Представлено змістові модулі навчальної дисципліни «Технологічне обладнання галузі», лабораторні завдання та завдання для самостійної роботи які орієнтують майбутніх педагогів професійного навчання на вироблення власної стратегії інноваційної професійної діяльності. З’ясовано, що у структурі професійної компетентності педагога виділяється технологічна складова. Зроблено аналіз технологічних компетентностей майбутніх педагогів професійного навчання як складової їх професійної підготовки. Доведено, що професійна діяльність педагога професійного навчання з обладнання харчової галузі у своїй структурі інтегрує педагогічну та інженерну складову діяльності відповідно технологічна компетентність повинна відображати можливості та здатності до ефективної професійної діяльності в органічному поєднанні педагогічної та інженерної складової в єдиному навчально-виховному процесі | ua |
dc.description.abstract | The article describes the basic knowledge and practical skills that make up the structure of technological competencies of future teachers of vocational training, aimed at the effective implementation of professional and pedagogical activities. The purpose, content, forms and methods of teaching in the system of training teachers of vocational training in food technology are revealed. The semantic modules of the discipline "Technological equipment of the branch", laboratory tasks and tasks for independent work which orient future teachers of professional training on development of own strategy of innovative professional activity are presented. It was found that in the structure of professional competence of a teacher there is a technological component. The analysis of technological competencies of future teachers of vocational training as a component of their professional training is made. It is proved that the professional activity of a teacher of professional training in food industry equipment in its structure integrates pedagogical and engineering component of activity, respectively technological competence should reflect the possibilities and abilities for effective professional activity in organic combination of pedagogical and engineering component in a single educational process. | ua |
dc.language.iso | uk_UA | ua |
dc.publisher | Нац. пед. ун-т ім. М. П. Драгоманова | ua |
dc.subject | технологічні компетентності | ua |
dc.subject | професійна діяльність | ua |
dc.subject | педагог професійного навчання | ua |
dc.subject | обладнання харчової галузі | ua |
dc.subject | technological competences | ua |
dc.subject | professional activity | ua |
dc.subject | teacher of professional training | ua |
dc.subject | equipment of food industry | ua |
dc.title | Формування технологічних компетентностей у майбутніх педагогів професійного навчання при вивченні обладнання харчової галузі | ua |
dc.title.alternative | Formation of technological competencies in future teachers of professional training in the study of food industry equipment | ua |
dc.type | Article | ua |