ISSN: 2310-8290
Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Путро, Л. М. | |
dc.contributor.author | Котко, Д. Н. | |
dc.contributor.author | Гончарук, Н. Л. | |
dc.date.accessioned | 2018-07-17T06:51:05Z | |
dc.date.available | 2018-07-17T06:51:05Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.citation | Путро, Л. М. Основные недостатки количественной и качественной полноценности пищевых рационов спортсменов высокого класса / Л. М. Путро, Д. Н. Котко, Н. Л. Гончарук // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 15 : Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт) : зб. наук. праць. - Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2016. - Вип. 02 (69) 16. - С. 59-62. | ua |
dc.identifier.uri | http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/19864 | |
dc.description.abstract | В статье представлены данные оценки и анализа фактического питания спортсменов высокого класса. Акцентируется внимание на основных недостатках количественной и качественной полноценности пищевых рационов | ua |
dc.description.abstract | У статті представлені дані оцінки та аналізу фактичного харчування спортсменів високого класу. Акцентується увага на основних недоліках кількісної та якісної повноцінності харчових раціонів | ua |
dc.description.abstract | The analysis of literature and own studies on the quantitative and qualitative shortcomings of the usefulness of diets high-class athletes. We have not found a balanced, adequacy of physical activity energy consumption of the main components of food (protein: fat: carbohydrates) of 1: 0.8: 4.5. It revealed a deficit of carbohydrates. They are the main source of energy during intense exercise. The actual rations insufficient amount of vitamins and minerals. Non-optimal distribution of the food ration of meals. Analysis of quantitative and qualitative full value of diets of athletes indicates serious shortcomings of the principles of good nutrition high-class athletes. This dictates the need for radical measures to optimize and balance diet. To this end, developed a complex scheme of correcting the diet of athletes at different stages of the annual cycle of training [10, 12]. | ua |
dc.language.iso | ru | ua |
dc.publisher | НПУ імені М. П. Драгоманова | ua |
dc.subject | качественная и количественная полноценность | ua |
dc.subject | спортсмены | ua |
dc.subject | пищевые рационы | ua |
dc.subject | якісна і кількісна повноцінність | ua |
dc.subject | спортсмени | ua |
dc.subject | харчові раціони | ua |
dc.subject | qualitative and quantitative usefulness | ua |
dc.subject | athletes diet | ua |
dc.subject.classification | 796 | ua |
dc.title | Основные недостатки количественной и качественной полноценности пищевых рационов спортсменов высокого класса | ua |
dc.type | Article | ua |