Цифровий репозитарій
Українського державного університету
імені Михайла Драгоманова

Національний університет харчових технологій: пріоритети та перспективи розвитку на сучасному етапі

ISSN: 2310-8290

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Смірнова, Є. С.
dc.contributor.author Окопна, Я. В.
dc.contributor.author Довгун, І. М.
dc.date.accessioned 2017-06-29T10:03:26Z
dc.date.available 2017-06-29T10:03:26Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Смірнова Є. С. Національний університет харчових технологій : пріоритети та перспективи розвитку на сучасному етапі / Є. С. Смірнова, Я. В. Окопна, І. М. Довгун // Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія 16. Творча особистість учителя : проблеми теорії і практики : збірник наукових праць / Ред. кол.: Н. В. Гузій (відп. ред.). – Вип. 23 (33). – К. : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2014. – C. 70-75 ua
dc.identifier.uri http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/14841
dc.description.abstract У статті розглядаються історичні етапи становлення й розвитку Національного університету харчових технологій як провідного вищого технічного навчального закладу харчової промисловості України, а також перспективи його інноваційної діяльності в контексті розвитку та дослідження новітніх високоефективних технологій харчових виробництв. Особлива увага в статті приділяється гуманітарному аспекту науково-дослідницької діяльності університету, що передбачає активну роботу викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування з вивчення теоретичних проблем іноземних мов, а також широкого запровадження інноваційних методик на практичних заняттях з іноземних мов студентам нефілологічних спеціальностей. ua
dc.description.abstract В статье рассматриваются исторические этапы становления и развития Национального университета пищевых технологий как ведущего высшего технического учебного заведения пищевой промышленности Украины, а также перспективы его инновационной деятельности в контексте развития и исследования новейших высокоэффективных технологий пищевых производств. Особое внимание в статье уделяется гуманитарному аспекту научно-исследовательской деятельности университета, который предусматривает активную работу преподавателей кафедры иностранных языков профессиональной направленности по изучению теоретических проблем иностранных языков, а также широкого внедрения инновационных методик на практических занятиях по иностранным языкам студентам нефилологических специальностей. ua
dc.description.abstract The article deals with historical stages of formation, development of National University for Food Technologies as the leading higher technological educational institution for food production of Ukraine, as well as prospects of its innovative activity in the context of development and research of novel highly-efficient food production technologies. The article focuses special attention on humanities aspect of scientific and research activities of the university that involves active work of teachers from the department of professional foreign languages, studying theoretical problems of foreign languages as well as a wide application of innovative methods of training at practical classes of foreign languages. In this article theoretical and methodical grounds of training specialists for the service sphere have been researched. There have been elaborated the problems of investigation in pedagogical theory and practical activity of educational institutions, realized historical and pedagogical analysis of creation and development of national system for training specialists for service sphere field; there have been theoretically elaborated and proved a concept and a model of "step-by-step" service sphere education; analyzed approaches and studies of standards of tourism education, towards to their curricular and programs. Service sphere has been substantiated as a social-pedagogical system; there were taking into consideration the features of tourism development in Ukraine and training specialists in the field at different historical stages, examined world's trends of service sphere development, formulated the model of competence of a specialist in service sphere, elaborated a concept of "step-by-step" service sphere education and theoretically proved a model of "step-by-step" tourism education. It was realized a didactic substantiation of standards of service sphere education, stated scientific-methodical provisions, an introduction of branch standards, examined the development of social partnership in "step-by-step" education at national, regional levels and at the level of education entities. ua
dc.language.iso uk ua
dc.publisher Вид-во НПУ ім. М. П. Драгоманова ua
dc.subject пріоритети та перспективи розвитку ua
dc.subject технологічні процеси харчових виробництв ua
dc.subject науковий потенціал ua
dc.subject приоритеты и перспективы развития ua
dc.subject научный потенциал ua
dc.subject технологические процессы пищевых производств ua
dc.subject priorities and prospects of development ua
dc.subject scientific potential ua
dc.subject technological processes of food production ua
dc.subject.classification 387.147:811.1 ua
dc.title Національний університет харчових технологій: пріоритети та перспективи розвитку на сучасному етапі ua
dc.type Article ua


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу