DSpace at library NPU Dragomanova » Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова » Серія 15. Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт) » Випуск 5К(113) »

Please use this identifier to cite or link to this item: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/27094
Title: Теоретичне обгрунтування вивчення навчальної дисципліни "раціональне харчування у фітнесі" в професійній підготовці фітнес-тренерів
Other Titles: Theoretical submission of study educational discipline "rational feeding in fitness" in professional preparation of fitness trainers
Authors: Омельченко, Т. Г.
Василенко, М. М.
Keywords: раціональне харчування
здорова харчова поведінка
фітнес-тренер
healthy eating
healthy eating behavior
fitness trainer
Issue Date: 2019
Publisher: Видавництво НПУ імені М. П. Драгоманова
Citation: Омельченко, Т. Г. Теоретичне обгрунтування вивчення навчальної дисципліни "раціональне харчування у фітнесі" в професійній підготовці фітнес-тренерів / Т. Г. Омельченко, М. М. Василенко // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 15 : Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт) : зб. наук. праць. - Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2019. - Вип. 5 К (113). - С. 258-262.
Abstract: У статті досліджено необхідність формування навичок правильної харчової поведінки у майбутніх фітнес- тренерів. Обґрунтовано доцільність вивчення дисципліни «Раціональне харчування у фітнесі» у професійній підготовці фітнес-тренерів. Розроблено структуру навчальної програми з дисципліни «Раціональне харчування у фітнесі». Вміння розробити рекомендації з раціонального харчування з врахуванням віку, статті та особливостей тренувального процесу, рекомендації з раціонального харчування при наявності супутніх захворювань у клієнтів фітнес-клубу є ключовими компонентами результативності тренувального процесу, що відображають рівень професійної підготовки фітнес-тренера.
The article is devoted to the necessity of forming habits of proper eating behavior in future fitness trainers. The expediency of studying the discipline "Rational nutrition in fitness" in the training of fitness trainers is substantiated. The structure of the curriculum on discipline "Rational nutrition in fitness" is developed. The volume of discipline is 4 ECTS credits. The main topics: rational nutrition as part of the effectiveness of fitness training; requirements for rational nutrition of persons engaged in fitness; rational nutrition - correction of the mass of the human body. Individual body weight, approaches to estimating body mass; features of a rational nutrition of persons engaged in fitness aerobic orientation; features of a rational nutrition of persons engaged in fitness force orientation. The ability to develop recommendations for a healthy diet, taking into account age, articles and features of the training process, recommendations for a healthy diet in the presence of concomitant diseases from the fitness club's clients are key components of the effectiveness of the training process, reflecting the level of professional training of the fitness trainer.
URI: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/27094
Appears in Collections:Випуск 5К(113)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Omelchenko.pdf699.71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.