У статті розглянуті критерії, показники та рівні готовності майбутніх агроінженерів до професійної діяльності в умовах інформаційно-освітнього середовища. Під час дослідження виділено мотиваційний, інтеграційний, операційний і творчий компоненти готовності майбутнього агроінженера до професійної діяльності в умовах інформаційно-освітнього середовища. Цим компонентам відповідають планово-мотиваційний, когнітивно-конструктивний, рефлексивно-оцінювальний та дослідницько-творчий критерії. За цими критеріями виділено чотири рівні готовності майбутніх агроінженерів до професійної діяльності – низький, достатній, середній та високий. Рівень сформованості готовності до професійної діяльності майбутнього агроінженера визначають за обсягом його знань, які є необхідною умовою аналізу і вибору оптимальних способів вирішення професійних проблем.
В статье рассмотрены критерии, показатели и уровни готовности будущих агроинженеров к профессиональной деятельности в условиях информационно-образовательной среды. В ходе исследования выделены мотивационный, интеграционный, операционный и творческий компоненты готовности будущих агроинженеров к профессиональной деятельности в условиях информационно-образовательной среды. Этим компонентам соответствуют планово-мотивационный, когнитивно-конструктивный, рефлексивно-оценочный и опытно-творческий критерии. По этим критериям выделены четыре уровня готовности будущих агроинженеров к профессиональной деятельности – низкий, достаточный, средний и высокий. Уровень сформированности готовности к профессиональной деятельности будущего агроинженера определяют по объему его знаний, которые являются необходимым условием анализа и выбора оптимальных способов решения профессиональных проблем.
In the article it is considered the criteria, indicators and levels of readiness of future agricultural engineers for professional activity in the conditions of informational and educational environment. There were highlighted the motivation, integration, operational and creative components of the future agricultural engineers preparation for professional activity in the conditions of the informational and educational environment. The se components are consistent with the planning-motivational, cognitive-constructive, reflexive-evaluational and researching-creative criteria. According to the secriteria, there were described four levels of readiness of future agricultural engineers for professional activity – low, sufficient, average and high. The level of formation of readiness for the professional activity of the future agricultural engineers is determined by the amount of the knowledge, which is a prerequisite for analysis and the choice of the best ways to solve professional problems.