Цифровий репозитарій
Українського державного університету
імені Михайла Драгоманова

Реалізація фахової спрямованості дисципліни "Фізика" для студентів-товарознавців

ISSN: 2310-8290

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Вовк, Л. І.
dc.contributor.author Мироненко, Л. М.
dc.date.accessioned 2018-04-11T11:04:25Z
dc.date.available 2018-04-11T11:04:25Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Вовк, Л. І. Реалізація фахової спрямованості дисципліни "Фізика" для студентів-товарознавців / Л. І. Вовк, Л. М. Мироненко // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 3 : Фізика і математика у вищій і середній школі : зб. наук. праць. - Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2016. - Вип. 17. - С. 3-7. ua
dc.identifier.uri http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/18661
dc.description.abstract У статті наголошується на важливість знань з фізики для формування конкурентоздатного товарознавця та наводиться один з шляхів формування компетентностей фахівця. Визначені фізичні властивості, які відіграють важливу роль у оцінці якості продуктів харчування: структурно-механічні (міцність, твердість, пружність, пластичність, в’язкість, адгезія, тиксотропія, пористість та ін.), сорбційні (адсорбція, абсорбція, капілярна конденсація, десорбція), теплофізичні (теплоємність, теплопровідність, вогнестійкість, термостійкість, термічне розширення й ін.), оптичні (колір, блиск, прозорість, променезаломленість та ін.), акустичні (тембр, висота звуку, звуковий тиск та ін.), електричні (електропровідність, діелектрична провідність). Як ці властивості характеризують продукти харчування показано у відповідних темах лекцій з фізики: “Динаміка”, “Коливання та хвилі”, “Явища перенесення в газах”. “Реальні гази”. “Основи термодинаміки”. “Діелектрики”, “Коливальний контур”, “Дифракція світла”, “Поляризація світла”. ua
dc.description.abstract В статье отмечается важность знаний по физике для формирования конкурентоспособного товароведа и приводится один из путей формирования компетенций специалиста. Определены физические свойства, которые играют важную роль в оценке качества продуктов питания: структурно-механические (прочность, твердость, упругость, пластичность, вязкость, адгезия, тиксотропия, пористость и т.д.), сорбционные (адсорбция, абсорбция, капиллярная конденсация, десорбция), теплофизические (теплоемкость, теплопроводность, огнестойкость, термостойкость, термическое расширение и др.), оптические (цвет, блеск, прозрачность, лучепреломление и др.), акустические (тембр, высота звука, звуковое давление и др.), электрические (диэлектрическая проницаемость, электропроводность). Как эти свойства характеризуют продукты питания показано в соответствующих темах лекций по физике: “Динамика”, “Колебания и волны”, “Явления переноса в газах”, “Реальные газы”, “Основы термодинамики”, “Диэлектрики”, “Колебательный контур”, “Дифракция света”, “Поляризация света”. ua
dc.description.abstract The article emphasizes the importance of knowledge of physics to create competitive commodity and provides one way of forming professional competence. Defined physical properties that are important in assessing the quality of food products: structural, mechanical (strength, hardness, elasticity, flexibility, toughness, adhesion, thixotropic, porosity etc.) sorption (adsorption, absorption, capillary condensation, desorption), thermal (heat, thermal conductivity, fire resistance, heat resistance, thermal expansion etc.), optical (color, gloss, transparency, refraction etc.), acoustic (timbre, pitch, sound pressure etc.), electric. As these properties characterize the food shown in the relevant topics in physics lectures: “Dynamic”, “Oscillations and Waves”, “Transport phenomena in gases”, “Real gas”, “Fundamentals of Thermodynamics”, “Insulators”, “Oscillatory circuit”, “Diffraction of light”, “Polarization of light.” ua
dc.language.iso uk ua
dc.publisher НПУ імені М. П. Драгоманова ua
dc.subject професійна спрямованість ua
dc.subject фізика ua
dc.subject фізичні властивості ua
dc.subject торгівля ua
dc.subject якість товару ua
dc.subject продукти харчування ua
dc.subject профессиональная направленность ua
dc.subject физика ua
dc.subject физические свойства ua
dc.subject торговля ua
dc.subject качество товара ua
dc.subject продукты питания ua
dc.subject professional orientation ua
dc.subject physics ua
dc.subject physical properties ua
dc.subject trade ua
dc.subject product quality ua
dc.subject food ua
dc.subject.classification 378.147:53 ua
dc.title Реалізація фахової спрямованості дисципліни "Фізика" для студентів-товарознавців ua
dc.title.alternative Реализация профессиональной направленности дисциплины "Физика" для студентов-товароведов ua
dc.title.alternative Expert implementation of orientation discipline “Physics” for students of commodity ua
dc.type Article ua


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу