DSpace at library NPU Dragomanova » Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова » Серія 06. Історичні науки » Випуск 5 »

Please use this identifier to cite or link to this item: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/15071
Title: Продовольче забезпечення військовополонених та інтернованих в роки Великої вітчизняної війни та в післявоєнний період
Authors: Алексєєва-Процюк, Д.
Keywords: друга світова війна
продовольче забезпечення
інтерновані
військовополонені
вторая мировая война
продовольственное обеспечение
интернированные
военнопленные
interned
prisoners of war
World War II
food security
Issue Date: 2008
Publisher: Вид-во НПУ ім. М. П. Драгоманова
Citation: Алекєєва-Процюк Д. Продовольче забезпечення військовополонених та інтернованих в роки Великої вітчизняної війни та в післявоєнний період / Д. Алекєєва-Процюк // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 6, Історичні науки : збірник наукових праць / М-во освіти і науки України, Нац. пед. ун-т ім. М. П. Драгоманова. - Київ : НПУ , 2008. - Вип. 5 : До 175-річчя НПУ ім. М. П. Драгоманова. - С. 236-240
Series/Report no.: Серія 6. Вип. 5;
Abstract: В статті розглядається питання продовольчого забезпечення військовополонених та інтернованих в режимних установах УПВІ-ГУПВІ. Аналізуючи нормативні документи, архівні матеріали та наукову літературу, автор наводить кількісні та якісні показники харчування як в період війни, так і в повоєнний період, робить висновки щодо проблем та наслідків незадовільного забезпечення харчами бранців.
В статье рассматривается вопрос продовольственного обеспечения военнопленных и интернированных в режимных учреждениях УПВИ-ГУПВИ. Анализируя нормативные документы, архивные материалы и научную литературу, автор приводит количественные и качественные показатели питания как в период войны, так и в послевоенный период, делает выводы относительно проблем и последствий неудовлетворительного обеспечения продуктами пленников.
The article deals with the issue of providing food for prisoners of war and interned in UFI-GUPVI regime facilities. Analyzing normative documents, archival materials and scientific literature, the author gives quantitative and qualitative indicators of nutrition both during the war and in the post-war period, makes conclusions about the problems and consequences of unsatisfactory food security.
URI: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/15071
Appears in Collections:Випуск 5

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Alekseeva.pdf410.45 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.