ISSN: 2310-8290
dc.contributor.author | Хлєбнікова, Єлизавета Василівна | |
dc.contributor.author | Іщенко, Світлана Михайлівна | |
dc.date.accessioned | 2022-09-12T13:04:39Z | |
dc.date.available | 2022-09-12T13:04:39Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | Хлєбнікова, Є. В. Удосконалення якості харчування військовослужбовців в польових умовах / Є. В. Хлєбнікова, С. М. Іщенко // Актуальні проблеми та перспективи розвитку фундаментальних, прикладних, загальнотехнічних та безпекових наук : матеріали II Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті академіка Академії наук вищої освіти, професора Анатолія Володимировича Касперського, Київ, 29 червня 2022 р. – Київ : НПУ імені М. П. Драгоманова, 2022. – С.115-118. | uk |
dc.identifier.uri | http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/37988 | |
dc.description.abstract | З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україну розроблено мобільну систему харчування військ, в якій важливе місце займає питання нового підходу до нормування харчування на основі створення в промислових умовах раціонів, здатних забезпечити військовослужбовців їжею, максимально підготовленою до вживання [4]. Для успішної протидії ворогу недостатньо потужної зброї та великої армії, не менш важливим фактором для перемоги є якісне харчування наших захисників, налагодження логістики та вчасне підвезення продуктів харчування для наших бійців. Харчування військовослужбовців у польових умовах або під час виконання спеціальних завдань з відривом від баз постачання має велике значення для підтримки боєздатності військ. Технологія приготування їжі в польових умовах має відмінності від приготування їжі в стаціонарних умовах. Ці відмінності фахівцям продовольчої служби необхідно знати та ураховувати їх в процесі приготування їжі. Особливі вимоги до приготування їжі в польових умовах зумовлені специфікою зберігання продуктів, складнощами їх первинної та обмеженими можливостями теплової обробки. | uk |
dc.language.iso | uk_UA | uk |
dc.publisher | НПУ імені М. П. Драгоманова | uk |
dc.subject | якість харчування | uk |
dc.subject | харчування військовослужбовців | uk |
dc.subject | сухий пайок | uk |
dc.subject | польові умови | uk |
dc.title | Удосконалення якості харчування військовослужбовців в польових умовах | uk |
dc.type | Article | uk |