Цифровий репозитарій
Українського державного університету
імені Михайла Драгоманова

Удосконалення якості харчування військовослужбовців в польових умовах

ISSN: 2310-8290

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Хлєбнікова, Єлизавета Василівна
dc.contributor.author Іщенко, Світлана Михайлівна
dc.date.accessioned 2022-09-12T13:04:39Z
dc.date.available 2022-09-12T13:04:39Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation Хлєбнікова, Є. В. Удосконалення якості харчування військовослужбовців в польових умовах / Є. В. Хлєбнікова, С. М. Іщенко // Актуальні проблеми та перспективи розвитку фундаментальних, прикладних, загальнотехнічних та безпекових наук : матеріали II Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті академіка Академії наук вищої освіти, професора Анатолія Володимировича Касперського, Київ, 29 червня 2022 р. – Київ : НПУ імені М. П. Драгоманова, 2022. – С.115-118. uk
dc.identifier.uri http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/37988
dc.description.abstract З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україну розроблено мобільну систему харчування військ, в якій важливе місце займає питання нового підходу до нормування харчування на основі створення в промислових умовах раціонів, здатних забезпечити військовослужбовців їжею, максимально підготовленою до вживання [4]. Для успішної протидії ворогу недостатньо потужної зброї та великої армії, не менш важливим фактором для перемоги є якісне харчування наших захисників, налагодження логістики та вчасне підвезення продуктів харчування для наших бійців. Харчування військовослужбовців у польових умовах або під час виконання спеціальних завдань з відривом від баз постачання має велике значення для підтримки боєздатності військ. Технологія приготування їжі в польових умовах має відмінності від приготування їжі в стаціонарних умовах. Ці відмінності фахівцям продовольчої служби необхідно знати та ураховувати їх в процесі приготування їжі. Особливі вимоги до приготування їжі в польових умовах зумовлені специфікою зберігання продуктів, складнощами їх первинної та обмеженими можливостями теплової обробки. uk
dc.language.iso uk_UA uk
dc.publisher НПУ імені М. П. Драгоманова uk
dc.subject якість харчування uk
dc.subject харчування військовослужбовців uk
dc.subject сухий пайок uk
dc.subject польові умови uk
dc.title Удосконалення якості харчування військовослужбовців в польових умовах uk
dc.type Article uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу