Цифровий репозитарій
Українського державного університету
імені Михайла Драгоманова

Аналіз білків, жирів, вуглеводів у раціонах харчування спортсменів стрільців з лука

ISSN: 2310-8290

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Пазичук, О. О.
dc.contributor.author Музика, Ф. В.
dc.contributor.author Березовський, В. А.
dc.date.accessioned 2019-09-16T13:04:17Z
dc.date.available 2019-09-16T13:04:17Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Пазичук, О. О. Аналіз білків, жирів, вуглеводів у раціонах харчування спортсменів стрільців з лука / О. О. Пазичук, Ф. В. Музика, В. А. Березовський // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 15 : Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт) : зб. наук. праць. - Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2019. - Вип. 5 (113). - С. 109-113. ua
dc.identifier.uri http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/25528
dc.description.abstract Різні види спорту вимагають різного підходу до організації режиму й характеру харчування. Одним із основних факторів збереження здоров’я та підвищення працездатності спортсменів є організація раціонального харчування, а також його збалансованість. Під час надмірних тренувальних навантажень та інтенсивної змагальної діяльності прискорюється рівень обміну речовин що зумовлює підвищену потребу спортсменів в основних нутрієнтах. Нами було досліджено харчові раціони стрільців з лука у весняний період року, які перебували на етапі спеціальної базової підготовки. Проаналізувавши всі дані, які ми отримали і порівнявши їх з нормами для дорослих спортсменів ми дійшли висновку що потрібно розробити величини для спортсменів стрільців з лука для юнаків і юначок які знаходяться на етапі спеціалізованої базової підготовки. На сьогоднішній день не достатньо вивчено питання раціоналізації фактичного харчування спортсменів–підлітків, які спромоглися досягнути високих спортивних результатів і відповідного рівня кваліфікації. На нашу думку, слід обов’язково враховувати індивідуальну чутливість організму юних спортсменів. ua
dc.description.abstract Different kinds of sports requiring a different approach to the organization of the mode and nature of power. One of the main factors Maintaining health and improving the performance of athletes is the organization of rational nutrition, as well as its balance. During excessively training load and intensely competitive activity, the level of metabolism is regrettable, which causes an increased need for athletes in essential nutrients. We studied the diet of the archers in the spring season, which were at the stage of special basic training. After analyzing all the data that we obtained and comparing them with the norms for adult athletes, we came to the conclusion that it is necessary to develop values for athletes of archery shooters for boys and boys who are at the stage of specialized basic training. To date, the issue of rationalization of the actual nutrition of adolescent athletes who were able to achieve high athletic performance and an appropriate level of qualification has not been sufficiently studied. In our opinion, it is necessary to take into account the individual sensitivity of the body of young athletes. One of the most important is the virility of the problem, as well as a way to improve the health of the athletes, then spend a few years of their work and their practical use of our own warehouse chain. ua
dc.language.iso uk ua
dc.publisher Видавництво НПУ імені М. П. Драгоманова ua
dc.subject харчовий раціон ua
dc.subject рекомендовані величини ua
dc.subject норми основних нутрієнтів їжі ua
dc.subject Diet ua
dc.subject recommended values ua
dc.subject norms of basic nutrients of food ua
dc.title Аналіз білків, жирів, вуглеводів у раціонах харчування спортсменів стрільців з лука ua
dc.title.alternative Analysis of proteins, fat, carbohydrates in diets of athletes shooters from onions ua
dc.type Article ua


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу