ISSN: 2310-8290
Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Шпотя, Т. В. | |
dc.date.accessioned | 2019-05-17T13:30:39Z | |
dc.date.available | 2019-05-17T13:30:39Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.citation | Шпотя, Т. В. Методика навчання ресторанної справи майбутніх фахівців індустрії гостинності / Т. В. Шпотя // Наукові записки [Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова]. Серія : Педагогічні науки : [збірник наукових статей]. – Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2018. – Вип. СXХХІХ (139). – С. 257-264. | ua |
dc.identifier.uri | http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/24465 | |
dc.description.abstract | В статті йдеться мова про методику навчання ресторанної справи для забезпечення індустрії гостинності професійними фахівцями. Ефективність формування у студентів професійних компетенцій у сфері гостинності в процесі соціального партнерства вищого навчального закладу та підприємства ресторанного господарства. Інтеграція науки в бізнес, створення власної бази практики – Комбінату Громадського Харчування. Подання індустрії гостинності, як соціально-економічної сфери, яка постійно розвивається та потребує новаторських рішень та логічного оновлення. Системне, цілісне уявлення процесу і результату соціального партнерства вищого навчального закладу та ресторанного підприємства по професійній підготовці. | ua |
dc.description.abstract | The article deals with the methods of teaching the restaurant business to provide hospitality industry with professionals. The effectiveness of formation the students’ professional competencies in the sphere of hospitality during the process of social partnership between a Higher Educational Institution and Enterprise of restaurant economy. It is important to understand that integration of science into business, the creation of its own practice base makes the Public Catering Facility. Author represents the hospitality industry as a socio-economic sphere, which is constantly evolves and requires innovative solutions and logical renewal. There is represented the systematic, holistic view of the process and outcome of the social partnership of a higher education institution and a restaurant enterprise on vocational training. Staff training for the tourism industry is a major problem, the effective solution of which will ensure the development of this industry as an integral part of the economy. The teachers` recognition in higher educational institutions, which theoretically and practically justify the problem of development trends aimed at improving modern education, especially research. Results of this research are embodied in the practical implementation in the process of forming the necessary conditions that contribute to solving the most difficult tasks facing modern vocational education in the restaurant business. The need for a training base before the beginning of the study of the discipline: in order to better assimilate the material students before starting the discipline study must master the knowledge and skills of the production and service processes at public catering establishments. The effectiveness of the professional competences formation in the hospitality sphere for students in the process of social partnership in the university and the restaurant business is provided by a combination of organizational and pedagogical conditions. They reveal the content and organization of the teaching process, the interaction between students and teachers, the interaction between teachers and employees of the hotel and restaurant enterprise, and restaurant specialists, educational and methodological support. | ua |
dc.language.iso | uk | ua |
dc.publisher | Видавництво НПУ імені М. П. Драгоманова | ua |
dc.subject | гостинність | ua |
dc.subject | споживач | ua |
dc.subject | методика формувань професійних компетентностей | ua |
dc.subject | заклади ресторанного господарства | ua |
dc.subject | індустрія гостинності | ua |
dc.subject | Комбінат Громадського Харчування | ua |
dc.subject | Hospitality | ua |
dc.subject | consumer | ua |
dc.subject | methodology of formation of professional competencies | ua |
dc.subject | establishments of restaurant economy | ua |
dc.subject | hospitality industry | ua |
dc.subject | Public Catering Facility | ua |
dc.subject.classification | 378.147:640.42]:338.483.13:392.72 | ua |
dc.title | Методика навчання ресторанної справи майбутніх фахівців індустрії гостинності | ua |
dc.title.alternative | Methods of teaching catering business of the future specialists of the hospitality industry | ua |
dc.type | Article | ua |