ISSN: 2310-8290
Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Михайленко, Н. Ф.![]() |
|
dc.date.accessioned | 2019-01-11T11:49:15Z | |
dc.date.available | 2019-01-11T11:49:15Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.citation | Михайленко, Н. Ф. Поліненасичені жирні кислоти водоростей : властивості та перспективи застосування / Н. Ф. Михайленко // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 5 : Педагогічні науки : реалії та перспективи : зб. наук. праць. - Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2016. - Вип. 53. - С. 176-183. | ua |
dc.identifier.uri | http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/22589 | |
dc.description.abstract | Водорості широко використовують у біотехнології для одержання цінних хімічних сполук, серед яких особливий інтерес представляють поліненасичені жирні кислоти. В короткому огляді підсумовано та проаналізовано сучасні дані про особливості жирнокислотного складу водоростей та можливості його модифікації. Охарактеризовано основні галузі застосування поліненасичених жирних кислот у медицині. Наведено рекомендації щодо вживання поліненасичених жирних кислот як незамінної складової раціону людини. Розглянуто поточний стан і перспективи комерційного застосування водоростей як основних первинних продуцентів довголанцюгових поліненасичених омега- 3 жирних кислот. | ua |
dc.description.abstract | The algae are widely used in biotechnology to obtain the valuable chemical compounds, among which polyunsaturated fatty acids (PUFAs) being of special interest. In the brief review the up-to-date data on the peculiarities of algal fatty acid composition and the possibilities of its modification are summarized and analyzed. The main areas of PUFAs application in medicine are characterized. The recommendations are given concerning the utilization of PUFAs as an indispensable component of human diet. The state-of-the-art and prospects of the commercial application of algae as the principal primary producers of long-chain omega-3 PUFAs are surveyed. | ua |
dc.language.iso | uk | ua |
dc.publisher | Видавництво НПУ імені М. П. Драгоманова | ua |
dc.subject | водорості | ua |
dc.subject | поліненасичені жирні кислоти | ua |
dc.subject | омега-3 кислоти | ua |
dc.subject | омега-6 кислоти | ua |
dc.subject | докозагексаєнова кислота | ua |
dc.subject | ейкозапентаєнова кислота | ua |
dc.subject | algae | ua |
dc.subject | polyunsaturated fatty acids | ua |
dc.subject | omega-3 acids | ua |
dc.subject | omega-6 acids | ua |
dc.subject | docosahexaenoic acid | ua |
dc.subject | eicosapentaenoic acid | ua |
dc.subject.classification | 577.115.3:577.161.4 | ua |
dc.title | Поліненасичені жирні кислоти водоростей : властивості та перспективи застосування | ua |
dc.title.alternative | Polyunsaturated fatty acids of water-plants: properties and prospects of application | ua |
dc.type | Article | ua |