Цифровий репозитарій
Українського державного університету
імені Михайла Драгоманова

Поліненасичені жирні кислоти водоростей : властивості та перспективи застосування

ISSN: 2310-8290

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Михайленко, Н. Ф.
dc.date.accessioned 2019-01-11T11:49:15Z
dc.date.available 2019-01-11T11:49:15Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Михайленко, Н. Ф. Поліненасичені жирні кислоти водоростей : властивості та перспективи застосування / Н. Ф. Михайленко // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 5 : Педагогічні науки : реалії та перспективи : зб. наук. праць. - Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2016. - Вип. 53. - С. 176-183. ua
dc.identifier.uri http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/22589
dc.description.abstract Водорості широко використовують у біотехнології для одержання цінних хімічних сполук, серед яких особливий інтерес представляють поліненасичені жирні кислоти. В короткому огляді підсумовано та проаналізовано сучасні дані про особливості жирнокислотного складу водоростей та можливості його модифікації. Охарактеризовано основні галузі застосування поліненасичених жирних кислот у медицині. Наведено рекомендації щодо вживання поліненасичених жирних кислот як незамінної складової раціону людини. Розглянуто поточний стан і перспективи комерційного застосування водоростей як основних первинних продуцентів довголанцюгових поліненасичених омега- 3 жирних кислот. ua
dc.description.abstract The algae are widely used in biotechnology to obtain the valuable chemical compounds, among which polyunsaturated fatty acids (PUFAs) being of special interest. In the brief review the up-to-date data on the peculiarities of algal fatty acid composition and the possibilities of its modification are summarized and analyzed. The main areas of PUFAs application in medicine are characterized. The recommendations are given concerning the utilization of PUFAs as an indispensable component of human diet. The state-of-the-art and prospects of the commercial application of algae as the principal primary producers of long-chain omega-3 PUFAs are surveyed. ua
dc.language.iso uk ua
dc.publisher Видавництво НПУ імені М. П. Драгоманова ua
dc.subject водорості ua
dc.subject поліненасичені жирні кислоти ua
dc.subject омега-3 кислоти ua
dc.subject омега-6 кислоти ua
dc.subject докозагексаєнова кислота ua
dc.subject ейкозапентаєнова кислота ua
dc.subject algae ua
dc.subject polyunsaturated fatty acids ua
dc.subject omega-3 acids ua
dc.subject omega-6 acids ua
dc.subject docosahexaenoic acid ua
dc.subject eicosapentaenoic acid ua
dc.subject.classification 577.115.3:577.161.4 ua
dc.title Поліненасичені жирні кислоти водоростей : властивості та перспективи застосування ua
dc.title.alternative Polyunsaturated fatty acids of water-plants: properties and prospects of application ua
dc.type Article ua


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу