Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Maiatina, Natalia
dc.contributor.author Matviienko, Olena
dc.contributor.author Маятіна, Н. В.
dc.contributor.author Матвієнко, О. В.
dc.date.accessioned 2018-06-27T06:44:56Z
dc.date.available 2018-06-27T06:44:56Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Maiatina, N. Criteria, key indicators and preparedness levels in future food technicians for professional self-realization / N. Maiatina, O. Matviienko // Intellectual Archive. – Toronto : Shiny Word. Corp., 2018. - Vol. 7, No. 3. May/June. - PP. 158-167. ua
dc.identifier.issn 1929-4700
dc.identifier.uri http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/19745
dc.description.abstract The article considers the whole essence of the concept "readiness for professional activity", its types in future food technicians. The existing approaches to structuring of future food technicians’ readiness for professional activity and definition of its indicators and preparedness levels are analyzed. The author stresses that food scientists and technologists use a variety of methods to study the content of food. They use the information that they find to develop new food products or improve the value, production, packaging, and selection of existing food products. They may evaluate methods used in food production facilities to make sure that food safety standards are met, and enforce regulations when necessary. Other activities may include discovering new sources of food, testing for contaminants or harmful additives. The structural components of future food technicians’ readiness for professional self-realization are formulated taking into account psychological and pedagogical essence of the concept "readiness for professional activity" becouse food technicians perform standardized tests for quality assurance, quality control, and content analysis of food products. Food Science Technicians compile and maintain data obtained from their laboratory tests. Food technicians may be responsible for preparing reports based on their results. Technicians are involved in cleaning and maintaining laboratory equipment. The main criteria, key indicators, and preparedness level of future technicians-technologists for food technology for professional self-realization are defined. ua
dc.description.abstract У статті розкрито суть поняття «готовність до професійної діяльності» та розглянуто деякі її види. Проаналізовано та узагальнено існуючі підходи стосовно структурування готовності майбутніх спеціалістів до професійної діяльності та визначення її показників і рівнів сформованості. Сформульовано структурні компоненти готовності майбутніх техніків-технологів з технології харчування до професійної самореалізації з урахуванням психолого-педагогічної сутності поняття «готовність до професійної діяльності». Визначено критерії, показники і рівні сформованості готовності майбутніх техніків-технологів з технології харчування до професійної самореалізації. ua
dc.language.iso uk ua
dc.publisher Shiny Word.Corp. (Canada) ua
dc.subject future food technicians ua
dc.subject preparedness ua
dc.subject professional self-realization ua
dc.subject readiness structure ua
dc.subject criteria ua
dc.subject indicators and levels ua
dc.subject майбутні технологи з технології харчування ua
dc.subject готовність ua
dc.subject професійна самореалізація ua
dc.subject структура готовності ua
dc.subject критерії ua
dc.subject показники та рівні сформованості ua
dc.subject.classification 377.5 ua
dc.title Criteria, key indicators and preparedness levels in future food technicians for professional self-realization ua
dc.title.alternative Критерії, показники та рівні сформованості готовності майбутніх технологів з технології харчування до професійної самореалізації ua
dc.type Article ua


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу