Цифровий репозитарій
Українського державного університету
імені Михайла Драгоманова

Плодово-ягідні напої з екстрактами лікарської рослинної сировини

ISSN: 2310-8290

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Жеплінська, Марія Михайлівна
dc.contributor.author Баль-Прилипко, Лариса Вацлавівна
dc.contributor.author Слободянюк, Наталія Михайлівна
dc.date.accessioned 2017-05-22T12:16:15Z
dc.date.available 2017-05-22T12:16:15Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Жеплінська М. М. Плодово-ягідні напої з екстрактами лікарської рослинної сировини / М. М. Жеплінська, Л. В. Баль-Прилипко, Н. М. Слободянюк // Промислова індустрія АПК. - К. : НУБіП України, 2017. - №1-2. - С. 32-35 ua
dc.identifier.uri http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/14168
dc.description.abstract Представлені результати досліджень по визначенню оптимальних параметрів процесу екстрагування біологічно активних речовин з такої лікарської сировини як звіробій, ромашка та шавлія. В отриманих екстрактах визначено вміст розчинних сухих речовин, кількість мікро- та макроелементів, вміст аскорбінової кислоти та величина кольоровості за відомими методиками. Розроблені рецептури нових напоїв, де основною сировиною є яблука та виноград з додаванням екстрактів зі звіробою, ромашки та шавлії. Готові напої можна використовувати людям в оздоровчо-профілактичних цілях. ua
dc.description.abstract The results of studies to determine the optimal parameters of extraction of biologically active substances such as medicinal raw wort, chamomile and sage. In obtained extracts defined soluble solids content, the number of micro and macro, ascorbic acid content and color value by known methods. Developed new recipes drinks, which are the main raw apples and grapes with added extracts of St. John's wort, chamomile and sage. Ready to drink be used by people in health-care purposes. ua
dc.description.abstract Представлены результаты исследований по определению оптимальных параметров процесса извлечения биологически активных веществ из такого лекарственного сырья как зверобой, ромашка и шалфей. В полученных экстрактах определено содержание растворимых сухих веществ, количество микро- и макроэлементов, содержание аскорбиновой кислоты и величина цветности по известным методикам. Разработанные рецептуры новых напитков, где основным сырьем являются яблоки и виноград с добавлением экстрактов зверобоя, ромашки и шалфея. Готовые напитки можно использовать людям в оздоровительно-профилактических целях. ua
dc.language.iso uk ua
dc.publisher Вид-во НУБіП України ua
dc.subject екстракт ua
dc.subject рослинна лікарська сировина ua
dc.subject звіробій ua
dc.subject ромашка ua
dc.subject шавлія ua
dc.subject extract ua
dc.subject herbal raw materials ua
dc.subject hypericum ua
dc.subject chamomile ua
dc.subject sage ua
dc.subject экстракт ua
dc.subject растительное лекарственное сырье ua
dc.subject зверобой ua
dc.subject ромашка ua
dc.subject шалфей ua
dc.subject.classification 663.1:637.13.8 ua
dc.title Плодово-ягідні напої з екстрактами лікарської рослинної сировини ua
dc.type Article ua


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу