ISSN: 2310-8290
Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Жеплінська, Марія Михайлівна | |
dc.contributor.author | Баль-Прилипко, Лариса Вацлавівна | |
dc.contributor.author | Слободянюк, Наталія Михайлівна | |
dc.date.accessioned | 2017-05-22T12:16:15Z | |
dc.date.available | 2017-05-22T12:16:15Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.citation | Жеплінська М. М. Плодово-ягідні напої з екстрактами лікарської рослинної сировини / М. М. Жеплінська, Л. В. Баль-Прилипко, Н. М. Слободянюк // Промислова індустрія АПК. - К. : НУБіП України, 2017. - №1-2. - С. 32-35 | ua |
dc.identifier.uri | http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/14168 | |
dc.description.abstract | Представлені результати досліджень по визначенню оптимальних параметрів процесу екстрагування біологічно активних речовин з такої лікарської сировини як звіробій, ромашка та шавлія. В отриманих екстрактах визначено вміст розчинних сухих речовин, кількість мікро- та макроелементів, вміст аскорбінової кислоти та величина кольоровості за відомими методиками. Розроблені рецептури нових напоїв, де основною сировиною є яблука та виноград з додаванням екстрактів зі звіробою, ромашки та шавлії. Готові напої можна використовувати людям в оздоровчо-профілактичних цілях. | ua |
dc.description.abstract | The results of studies to determine the optimal parameters of extraction of biologically active substances such as medicinal raw wort, chamomile and sage. In obtained extracts defined soluble solids content, the number of micro and macro, ascorbic acid content and color value by known methods. Developed new recipes drinks, which are the main raw apples and grapes with added extracts of St. John's wort, chamomile and sage. Ready to drink be used by people in health-care purposes. | ua |
dc.description.abstract | Представлены результаты исследований по определению оптимальных параметров процесса извлечения биологически активных веществ из такого лекарственного сырья как зверобой, ромашка и шалфей. В полученных экстрактах определено содержание растворимых сухих веществ, количество микро- и макроэлементов, содержание аскорбиновой кислоты и величина цветности по известным методикам. Разработанные рецептуры новых напитков, где основным сырьем являются яблоки и виноград с добавлением экстрактов зверобоя, ромашки и шалфея. Готовые напитки можно использовать людям в оздоровительно-профилактических целях. | ua |
dc.language.iso | uk | ua |
dc.publisher | Вид-во НУБіП України | ua |
dc.subject | екстракт | ua |
dc.subject | рослинна лікарська сировина | ua |
dc.subject | звіробій | ua |
dc.subject | ромашка | ua |
dc.subject | шавлія | ua |
dc.subject | extract | ua |
dc.subject | herbal raw materials | ua |
dc.subject | hypericum | ua |
dc.subject | chamomile | ua |
dc.subject | sage | ua |
dc.subject | экстракт | ua |
dc.subject | растительное лекарственное сырье | ua |
dc.subject | зверобой | ua |
dc.subject | ромашка | ua |
dc.subject | шалфей | ua |
dc.subject.classification | 663.1:637.13.8 | ua |
dc.title | Плодово-ягідні напої з екстрактами лікарської рослинної сировини | ua |
dc.type | Article | ua |