ISSN: 2310-8290
Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Жеплінська, Марія Михайлівна | |
dc.date.accessioned | 2017-05-17T09:56:40Z | |
dc.date.available | 2017-05-17T09:56:40Z | |
dc.date.issued | 2017-04 | |
dc.identifier.citation | Жеплінська М. М. Концентрування екстракту топінамбура / М. М. Жеплінська // Научные труды sWorld. - Иваново: Научный мир. - Випуск 46. - Том 2. - С. 4-7 | ua |
dc.identifier.uri | http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/14080 | |
dc.description.abstract | Проведені дослідження з попередньої обробки стружки топінамбуру бланшуванням водою і парою дозволили встановити оптимальний режим такої обробки парою. Очищення екстракту топінамбуру здійснено етиловим спиртом, в результаті чого отримано більший вміст інуліну. Встановлені оптимальні параметри для концентрування екстракту до 30 % сухих речовин: тиск 0,030 МПа та температура 70 °C. Концентрований екстракт можна використовувати в харчовій промисловості з метою заміни цукру на фруктозу та для виробництва біологічно активних харчових добавок. | ua |
dc.description.abstract | Past studies of pretreatment artichoke chips scalding water and steam allowed to establish the optimal mode of this steam. Cleaning artichoke extract made with ethyl alcohol, resulting in more content received inulin. The optimal parameters for the concentration of the extract to 30% solids, pressure 0,030 MPa and temperature of 70 ° C. The concentrated extract can be used in the food industry to replace the sugars fructose and manufacturing of dietary supplements. | ua |
dc.description.abstract | роведенные исследования по предварительной обработки стружки топинамбура бланшированием водой и паром позволили установить оптимальный режим такой обработки паром. Очистка экстракта топинамбура осуществлено этиловым спиртом, в результате чего получено большее содержание инулина. Установлены оптимальные параметры для концентрирования экстракта до 30% сухих веществ: давление 0,030 МПа и температура 70 ° C. Концентрированный экстракт можно использовать в пищевой промышленности с целью замены сахара на фруктозу и для производства биологически активных пищевых добавок. | ua |
dc.language.iso | uk | ua |
dc.publisher | Научный мир | ua |
dc.relation.ispartofseries | Технические науки; | |
dc.subject | екстракт | ua |
dc.subject | топінамбур | ua |
dc.subject | концентрування | ua |
dc.subject | інулін | ua |
dc.subject | бланшування | ua |
dc.subject | extract | ua |
dc.subject | artichoke | ua |
dc.subject | concentration | ua |
dc.subject | inulin | ua |
dc.subject | scalding | ua |
dc.subject | экстракт | ua |
dc.subject | топинамбур | ua |
dc.subject | концентрирование | ua |
dc.subject | инулин | ua |
dc.subject | бланшировка | ua |
dc.subject.classification | 664.64.016.8 | ua |
dc.title | Концентрування екстракту топінамбура | ua |
dc.type | Article | ua |