Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Жеплінська, Марія Михайлівна
dc.date.accessioned 2017-05-17T09:56:40Z
dc.date.available 2017-05-17T09:56:40Z
dc.date.issued 2017-04
dc.identifier.citation Жеплінська М. М. Концентрування екстракту топінамбура / М. М. Жеплінська // Научные труды sWorld. - Иваново: Научный мир. - Випуск 46. - Том 2. - С. 4-7 ua
dc.identifier.uri http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/14080
dc.description.abstract Проведені дослідження з попередньої обробки стружки топінамбуру бланшуванням водою і парою дозволили встановити оптимальний режим такої обробки парою. Очищення екстракту топінамбуру здійснено етиловим спиртом, в результаті чого отримано більший вміст інуліну. Встановлені оптимальні параметри для концентрування екстракту до 30 % сухих речовин: тиск 0,030 МПа та температура 70 °C. Концентрований екстракт можна використовувати в харчовій промисловості з метою заміни цукру на фруктозу та для виробництва біологічно активних харчових добавок. ua
dc.description.abstract Past studies of pretreatment artichoke chips scalding water and steam allowed to establish the optimal mode of this steam. Cleaning artichoke extract made with ethyl alcohol, resulting in more content received inulin. The optimal parameters for the concentration of the extract to 30% solids, pressure 0,030 MPa and temperature of 70 ° C. The concentrated extract can be used in the food industry to replace the sugars fructose and manufacturing of dietary supplements. ua
dc.description.abstract роведенные исследования по предварительной обработки стружки топинамбура бланшированием водой и паром позволили установить оптимальный режим такой обработки паром. Очистка экстракта топинамбура осуществлено этиловым спиртом, в результате чего получено большее содержание инулина. Установлены оптимальные параметры для концентрирования экстракта до 30% сухих веществ: давление 0,030 МПа и температура 70 ° C. Концентрированный экстракт можно использовать в пищевой промышленности с целью замены сахара на фруктозу и для производства биологически активных пищевых добавок. ua
dc.language.iso uk ua
dc.publisher Научный мир ua
dc.relation.ispartofseries Технические науки;
dc.subject екстракт ua
dc.subject топінамбур ua
dc.subject концентрування ua
dc.subject інулін ua
dc.subject бланшування ua
dc.subject extract ua
dc.subject artichoke ua
dc.subject concentration ua
dc.subject inulin ua
dc.subject scalding ua
dc.subject экстракт ua
dc.subject топинамбур ua
dc.subject концентрирование ua
dc.subject инулин ua
dc.subject бланшировка ua
dc.subject.classification 664.64.016.8 ua
dc.title Концентрування екстракту топінамбура ua
dc.type Article ua


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу