Перегляд по темі "топінамбур"

Сортувати по: Порядок: Результати:

  • Zheplinska, Mariia Mychajlivna; Suchenko, Yuri Grigorevych; Suchenko, Vladyslav Yurijoyich; Mushtruk, Mychajlo Mychajlovych (University of food technologies, Plovdiv, Bulgarie, 2016)
    In the scientific research paper presents the results of the preliminary processing of artichoke chips by steam blanch and hot water and installed reduced loss of dry substances in the processing of a pair of 17%. ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна (Научный мир, 2017-04)
    Вивчено мікроструктуру порошку з екстракту топінамбуру при вмісті сухих речовин від 10 до 40 % та запропоновано для виготовлення розчинного порошку в оздоровчо-профілактичних цілях використовувати екстракт з вмістом 30 % ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна (Научный мир, 2017-04)
    В статті представлені результати досліджень процесу екстрагування цінних компонентів з топінамбуру та встановлено оптимальні параметри цього процесу.
  • Бендерська, О.В.; Жеплінська, М.М.; Бессараб, О.С.; Копиленко, А.В. (НТУУ "КПІ", 2015-04-20)
    В лабораторних умовах проведені дослідження із визначення кількості необхідного вапняного молока, яке додавалось до соку топінамбуру. Отримано оптимальні параметри освітлення екстракту з топінамбуру. При різних режимах ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна (Научный мир, 2017-04)
    Проведені дослідження з попередньої обробки стружки топінамбуру бланшуванням водою і парою дозволили встановити оптимальний режим такої обробки парою. Очищення екстракту топінамбуру здійснено етиловим спиртом, в результаті ...
  • Баклан, І.О.; Жеплінська, М.М.; Бессараб, О.С. (НТУУ "КПІ", 2015-04-20)
    В тезах розглянуто питання використання топінамбуру для отримання екстракту з нього з подальшим уварюванням до вмісту сухих речовин 30 % та отриманння розчинного порошку, як біологічно активної добавки для людей.
  • Бендерська, О.В.; Гаган, І.О.; Бессараб, О.С.; Шутюк, В.В.; Жеплінська, М.М. (НТУУ "КПІ", 2014-11-20)
    Розкрито питання отримання сиропу інуліну з топінамбуру та приведена оцінка його стабільності в яблучному соку.
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Українець, Анатолій Іванович; Бендерська, Ольга В'ячеславівна (ВАК України, 2015-11-25)
    Отриманий патент на корисну модель стосується технології виробництва інулінвмісного розчину для харчової та фармацевтичної промисловостей, а саме до технологічних процесів, в яких передбачено очищення екстракту топінамбура ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В роботі представлено аналітичний огляд сортів топінамбуру та його хімічний склад. Цю культуру можна використовувати для промислової переробки як в Україні, так і в світі загалом.