Перегляд по Автору "Жеплінська, Марія Михайлівна"

Сортувати по: Порядок: Результати:

  • Жеплінська, Марія Михайлівна (Научный мир, 2017-04)
    Проведені дослідження з попередньої обробки стружки топінамбуру бланшуванням водою і парою дозволили встановити оптимальний режим такої обробки парою. Очищення екстракту топінамбуру здійснено етиловим спиртом, в результаті ...
  • Лазарів, Ігор Романович,; Копиленко, Анатолій Васильович,; Жеплінська, Марія Михайлівна (НТУУ "КПІ", 2015-11-26)
    В тезах доповіді представлено результати наукової роботи з конвективного сушіння томатів дольками і кружельцями та отримано рівняння регресії для першого і другого періодів сушіння, що дає змогу прогнозувати вологовміст ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Юрій Григорович (Научный мир, 2016-10)
    В статті представлені відомі методи очищення соків консервного виробництва та розглянута можливість здійснення очищення за допомогою пароконденсаційної кавітації
  • Зубар, Надія Миколаївна; Жеплінська, Марія Михайлівна (Видавництво НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2016)
  • Лазарів, Ігор Романович; Жеплінська, Марія Михайлівна (НУБіП України, 2017-04)
    Робота присвячена отриманню нового виду пива з додаванням водно-спиртового настою з імбиру. Проведені лабораторні дослідження і отримані оптимальні кількості настою для гармонійних органолептичних показників та дотриманих ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Баль-Прилипко, Лариса Вацлавівна; Слободянюк, Наталія Михайлівна (Вид-во НУБіП України, 2017)
    Представлені результати досліджень по визначенню оптимальних параметрів процесу екстрагування біологічно активних речовин з такої лікарської сировини як звіробій, ромашка та шавлія. В отриманих екстрактах визначено вміст ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Сухенко, Юрій Григорович; Лазарів, Ігор Романович (Научный мир, 2016-10)
    Представлено два способи затирання зернопродуктів, показано їх переваги і недоліки та зроблено висновок щодо оптимального варіанту процесу затирання - настійного способу, який можна легко автоматизувати, зменшити тривалість ...
  • Лазарів, Ігор Романович; Копиленко, Анатолій Васильович; Жеплінська, Марія Михайлівна (НТУУ "КПІ", 2016-04)
    В тезах доповіді представлено результати досліджень по обробці яблучного соку парою в кавітаційному пристрої з метою його освітлення від завислих частинок
  • Лазарів, Ігор Романович; Копиленко, Анатолій Васильович; Жеплінська, Марія Михайлівна (НТУУ "КПІ", 2016-04)
    В тезах доповіді представлені результати обробки яблучного соку паровою і конденсаційною кавітацією з метою отримання прозорого соку з мінімальними затратами часу. Обороблення парою соку проводилось при різних потенціалах ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна (НПУ ім. М.П. Драгоманова, 2016-01)
    Програма нормативної навчальної дисципліни «Процеси та апарати харчових виробництв» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки фахівців освітнього рівня бакалавр, галузі знань 0101 Педагогічна освіта, ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Українець, Анатолій Іванович; Бендерська, Ольга В'ячеславівна (ВАК України, 2015-11-25)
    Отриманий патент на корисну модель стосується технології виробництва інулінвмісного розчину для харчової та фармацевтичної промисловостей, а саме до технологічних процесів, в яких передбачено очищення екстракту топінамбура ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    Розглянуто групи нецукрів дифузійного соку, які видаляються під час очищення та встановлено, що завдяки процесів осадження, коагуляції та розщеплення достатня десята частина загальних витрат основного реагента - гідроксиду ...
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В роботі представлено аналітичний огляд сортів топінамбуру та його хімічний склад. Цю культуру можна використовувати для промислової переробки як в Україні, так і в світі загалом.
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В роботі представлені теоретичні основи процесу сушіння для плодово-овочевої сировини та показано за рахунок яких факторів можна інтенсифікувати цей процес.
  • Жеплінська, Марія Михайлівна; Лазарів, Ігор Романович; Сухенко, Владислав Юрійович (Научный мир, 2016-10)
    В роботі наведено способи освітлення яблучного соку від каламуті та завислих частинок за допомогою відстоювання, центрифугування, фільтрування та ультрафільтрації. Зокрема, велика увага приділена двом останнім способам ...